8 bijzondere eetgewoontes van over heel de wereld

Als het op eten aankomt, heeft elke cultuur zijn eigen voorkeuren en eigenaardigheden. Om je een handje te helpen wanneer je op reis gaat, presenteren we hier onze favorieten:

8 bijzondere eetgewoontes van over heel de wereld

August 22, 2019

Als het op eten aankomt, heeft elke cultuur zijn eigen voorkeuren en eigenaardigheden. Om je een handje te helpen wanneer je op reis gaat, presenteren we hier onze favorieten:

christine-van-bVruAlD1xZI-unsplash

Noedels slurpen in Japan

Stel je voor dat je in een restaurant zit, je favoriete noedels bestelt en ze vervolgens luidruchtig opslurpt. Het zou waarschijnlijk voor wat verbaase blikken van andere gasten zorgen. Maar niet in Japan! Hier wordt het niet alleen geaccepteerd maar zelfs aanbevolen om lekker te slurpen. Dit zou de smaak van de noedels moeten verbeteren en is het beste bewijs dat de maaltijd je goed smaakt!

Pas op met vorken in Thailand

Dat een vork handig is bij het eten, is voor de meeste mensen duidelijk. Toch moet je in Thailand oppassen hoe je deze gebruikt. Eten met een vork in je mond stoppen is op sommige plekken not done en kan zelfs als onbeleefd of “inferieur” worden beschouwd. De vork dient hier slechts als hulpmiddel om je eten op je lepel te schuiven. Niet zo efficient, maar wel volgende de etiketten.

griekse wraps met kikkererwten-afd93c316b62af3b163224f3b64f17b7

Eten met je handen

…is de normaalste zaak van de wereld in veel culturen van het Midden-Oosten. Maar niet zonder regels! Alleen de rechterhand is bedoeld voor het eten, en voedsel oppakken met de linkerhand wordt beschouwd als een belediging voor de kok of gastheer.

Geen extra kaas in Italië

Over het beledigen van de chef gesproken… Er zijn mensen die zich opgelaten voelen om in een restaurant om extra peper en zout bij hun eten te vragen. De Italiaanse variant hiervan is vragen om extra kaas: wanneer je dit doet, beledig je de chef en trek je – wellicht onbewust- zijn of haar kooktalent in twijfel.

Bestek likken in Rusland

Lik jij altijd je bestek nog even af nadat je je bord hebt leeggegeten? Doe dat maar niet in Rusland. De Russen vinden het simpelweg onbeleefd wanneer je de laatste restjes van je mes en vork aflikt. Maakt niet uit hoe lekker het eten is!

Geen lege borden in China

Afhankelijk van waar je naartoe gaat, kan het als positief of onbeleefd worden beschouwd om je bord helemaal leeg te eten. In Japan en India wordt het gezien als een eerbetoon aan de kok en laat het zien hoe veel je van het eten hebt genoten. Maar dat is niet overal het geval. In China wordt dit juist gezien als een teken dat de gastheer niet genoeg kookte en het eten niet genoeg was.

suhyeon-choi-4Ia348kvX7A-unsplash

Tea time in Engeland

Als je thee drinkt in het Verenigd Koningkrijk, heb je je aan heel wat regels te houden (die vooral met de theelepel te maken hebben). Roer je bijvoorbeeld in je thee, dan mag de lepel de zijkanten van het kopje niet raken om gerinkel te voorkomen. Bovendien laat je de lepel niet in het kopje tijdens het drinken, maar leg je deze als een echte theedrinker netjes op het schoteltje!

Nog een slok?

Schenk jij ook altijd zelf je eigen wijnglas bij? In Korea wordt het als zeer onbeleefd beschouwd om zelf een drankje te schenken. De juiste etiquette is om te wachten tot iemand het voor je doet, of om beleefd om nog een slokje te vragen.

Mocht je tijdens een van je volgende vakanties op een van deze bestemmingen belanden, kan er dus niets meer mis gaan! Wil je voor die tijd wat inspiratie opdoen met onze internationale gerechten? klik dan hier om het menu van deze week te bekijken.

Nieuw bij Marley Spoon? Bekijk de beste Marley Spoon kortingsbonnen van het jaar!

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts