Met je ontbijt de wereld rond

Als je met ons kookt weet je dat je vrijwel elke avond een gerecht uit een andere keuken of cultuur op tafel kunt zetten. Maar hoe zit dat met het ontbijt? Heb je je bijvoorbeeld wel eens afgevraagd wat er in Turkije op de ontbijttafel staat? Of wat er in een omelet uit Denver gaat? Of wat er gebeurt als je je wentelteefjes (oftewel Franse toast) met briochebrood maakt? Zo ja, ga dan met ons mee op een ontbijtreisje rond de wereld. En geen zorgen, je bent voor het avondeten weer thuis.

Met je ontbijt de wereld rond

May 23, 2022

Als je met ons kookt weet je dat je vrijwel elke avond een gerecht uit een andere keuken of cultuur op tafel kunt zetten. Maar hoe zit dat met het ontbijt? Heb je je bijvoorbeeld wel eens afgevraagd wat er in Turkije op de ontbijttafel staat? Of wat er in een omelet uit Denver gaat? Of wat er gebeurt als je je wentelteefjes (oftewel Franse toast) met briochebrood maakt? Zo ja, ga dan met ons mee op een ontbijtreisje rond de wereld. En geen zorgen, je bent voor het avondeten weer thuis.

Çilbir met groene asperges, yoghurt en pita

Çilbir met groene asperges, yoghurt en pita

Als je eens geen zin hebt in boterhammen met kaas, is dit ontbijt precies wat je nodig hebt! De zachtgekookte eieren worden geserveerd met gegrilde asperges op yoghurt met knoflook, en besprenkeld met een salsa van munt, koriander en dille. Nog een beetje chiliboter erbij en, in plaats van die saaie boterham, lekkere krokante pita’s.

Denver-omelet met spek en geroosterde aardappels

Denver-omelet met spek en geroosterde aardappels

In de Verenigde Staten nemen ze hun ontbijt uiterst serieus. Ze zijn er zo dol op dat er zelfs iets bestaat als breakfast for dinner, waar ze – je raadt het al – avondeten met ontbijtgerechten. Wanneer je deze Denver-omelet maakt en eet is dus helemaal aan jou. Wat de Amerikanen betreft is ontbijt op elk moment van de dag een goed idee, dus laat je vooral inspireren door deze levenshouding.

Mexicaanse eggs florentine met zoete aardappel en bonen

Mexicaanse eggs florentine met zoete aardappel en bonen

Eggs florentine lijken op eggs benedict, maar worden geserveerd met spinazie in plaats van spek. Wij maken het nog doller met een Mexicaans geïnspireerde variant. Zoete aardappel in plaats van briochebrood, de spinazie zit verstopt in een stevige bonenstoof en de hollandaisesaus is vervangen door een smaakbom van limoen en gerookte chipotle. Het ei kook je gewoon, want eerlijk: wie heeft er thuis zin om ze te pocheren?

Wentelteefjes met yoghurt en warme pruimencompote

Wentelteefjes met yoghurt en warme pruimencompote

Als je een zoetekauw bent is dit recept echt iets voor jou: heerlijke wentelteefjes van luchtige briochebroodjes. We voegen vanillesuiker en kaneel toe om het echt onweerstaanbaar te maken en scheppen er lekker veel warme pruimencompote en yoghurt op. Geniet!

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts