Deze cocktails passen perfect bij je zomerse barbecue

Wij zijn dol op een zomerse barbecue. Heerlijk eten, de zon in je gezicht en natuurlijk de lekkerste drankjes. En aangezien je waarschijnlijk druk staat te barbecueën hebben we het je gemakkelijk gemaakt met een paar cocktails die je in grote hoeveelheden kunt maken. En ook fijn: deze recepten zijn ook perfect voor mocktails.

Deze cocktails passen perfect bij je zomerse barbecue

June 28, 2022

Wij zijn dol op een zomerse barbecue. Heerlijk eten, de zon in je gezicht en natuurlijk de lekkerste drankjes. En aangezien je waarschijnlijk druk staat te barbecueën hebben we het je gemakkelijk gemaakt met een paar cocktails die je in grote hoeveelheden kunt maken. En ook fijn: deze recepten zijn ook perfect voor mocktails.

Korianderzaadsiroop (voor beide recepten)

H1

Je maakt de korianderzaadsiroop eerst. Maak ‘m ruim van tevoren want hij moet volledig afkoelen.

Benodigdheden:

  • 1el korianderzaad
  • 100g suiker
  • 100g water
  • vijzel

Instructies:

  1. Maal het korianderzaad grof in de vijzel, tot het begint te geuren
  2. Doe het korianderzaad met de suiker en het water in een steelpan en zet de pan op middelhoog vuur
  3. Verwarm tot de suiker opgelost is en het mengsel bijna kookt, neem de pan van het vuur en laat de siroop helemaal afkoelen
  4. Schenk de siroop door een fijnmazige zeef

Tip: maak de siroop een avond van tevoren en laat het korianderzaad een nacht trekken voor een sterkere siroop.

Zomerse bellini van watermeloen, champagne, koriandersiroop en limoen

H2

Nodig voor één karaf

  • ½ watermeloen
  • 2-3el korianderzaadsiroop
  • 1 fles (75cl) mousserende wijn (champagne, cava, prosecco), of alcoholvrije mousserende wijn
  • 2 limoenen
  • veel ijsblokjes
  • blender of staafmixer
  • 1 karaf

Instructies:

  1. Zet de karaf in de koelkast
  2. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de watermeloen en doe in een blender (of een pan als je een staafmixer gebruikt)
  3. Pureer de watermeloen en schenk het sap door een fijnmazige zeef. Druk er met een lepel zo veel mogelijk sap doorheen. Schep eventueel aanwezig schuim van het sap.
  4. Snijd de limoenen in dunne schijfjes
  5. Vul de karaf voor de helft met ijsblokjes. Schenk het watermeloensap erbij en voeg de helft van de limoenschijfjes toe
  6. Schenk de mousserende wijn erbij en roer voorzichtig door. Voeg 2-3el korianderzaadsiroop toe, tot je de cocktail zoet genoeg vindt
  7. Serveer de karaf met kleine glaasjes en de rest van de limoenschrijfjes

Tip: kneus wat muntblaadjes in een vijzel en voeg ze vlak voor het serveren toe aan de cocktail.

Witbiercocktail met gegrild citrusfruit en korianderzaadsiroop

H3

Nodig voor één pitcher:

  • 3 citroenen
  • 2 limoenen
  • 3 sinaasappels
  • 2 grapefruits
  • 3-4el korianderaadsiroop
  • veel ijsblokjes
  • 2-3 flesjes witbier (0,33cl per fles) naar keuze, of alcoholvrij witbier
  • 1 grote kan of pitcher

Instructies:

  1. Zet de pitcher in de koelkast
  2. Snijd het fruit doormidden en verhit een grilpan op hoog vuur (of steek de barbecue aan)
  3. Rooster het fruit ca. 3min op het snijvlak, tot ze diepe grilstrepen hebben.
  4. Laat een beetje afkoelen, pers het fruit uit en bewaar een paar uitgeperste vruchten voor de garnering
  5. Vul de pitcher voor 1/3e met ijsblokjes. Voeg wat uitgeperste citrushelften toe en schenk het sap erbij
  6. Vul aan met het bier en roer er 3-4el korianderzaadsiroop door, tot je de cocktail zoet genoeg vindt
  7. Serveer de pitcher met kleine glaasjes

Tip: je kunt variëren met de hoeveelheden citrusfruit. Gebruik meer citroenen en limoenen voor een zuurdere smaak, meer sinaasappels voor een zoete cocktail en meer grapefruit als je van bitter houdt.

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts