2 ons groenten en 2 stuks fruit: Je portie vitamines

Volwassen zijn is over het algemeen best leuk: zo lang opblijven als je wil, zelf autorijden, eten wat je wil... Hoewel. Die laatste is wat ingewikkelder. Want ook al mag je helemaal zelf weten wat je allemaal naar binnen schuift, we weten allemaal dat je lijf niet extreem gelukkig wordt van een dieet van pizza en patat. Wat groenten en fruit op z'n tijd (lees: elke dag) is dus best een goed idee. En ook nog eens ontzettend lekker. Zeker als je onze handige tips opvolgt.

Door: Josephin / 06/01/2022

Verse smoothies

Smoothie Voor iedereen die het lastig vindt om genoeg groenten en fruit te eten, zijn er smoothies uitgevonden. Een makkelijke en smakelijke manier om in één keer een flinke dosis vitamines en vezels binnen te krijgen. En je kunt ze ook nog eens makkelijk meenemen. Ook fijn: je proeft de groenten die je toevoegt bijna niet, dus een smoothie is ideaal voor kinderen (en grote mensen) die niet zo van groente houden. Spinazie, bleekselderij, wortel, rode biet en komkommer zijn bijvoorbeeld perfect om aan je smoothie toe te voegen. Vul aan met je favoriete fruit en wat (kokos)water en klaar ben je. Extra tip: voeg een overrijpe banaan toe voor extra zoetigheid en kalium.

Schnitzels, maar dan beter

Veggie-Schnitzel Schnitzels doen het altijd goed bij onze klanten. En met recht, want wat is er nu niet lekker aan knapperig gepaneerd vlees? In termen van groenten en fruit is het echter geen topper, maar daar valt wat aan te doen! Want waarom zou je alleen vlees paneren? Je kunt ook een heerlijke schnitzel maken van een plak knolselderij of koolrabi. Dat gaat net zo makkelijk als bij een gewone schnitzel: haal ze door een geklutst eitje en dan door je paneermeel en bak ze in een laagje olie. Serveer met je favoriete saus, of druppel er wat vers citroensap over.

Courgetti en andere pastahacks

Courgetti Pasta is onontbeerlijk voor een gelukkig bestaan, maar in de zomermaanden gaat iets lichters er ook wel in. Vervang je pasta daarom eens met courgetti voor een minder stevige maaltijd en wat extra groenten. Ben je van mening dat courgetti een aanklacht is tegen alles waar de pastaliefhebber voor staat? Snappen we ook. In dat geval stop je gewoon wat extra groenten in je pastasaus. Wortel, ui, bleekselderij en zelfs linzen of geraspte courgette doen het allemaal uitstekend.

Bakken met groenten en fruit

Spinaziecake Bakken met fruit is niets nieuws en er zijn dan ook genoeg heerlijke recepten te vinden met vers fruit. Denk op ons eigen menu bijvoorbeeld eens aan onze blondies met rabarber, amandelen en witte chocola. En ook als je graag wat groenten in je baksels stopt, ben je bij ons aan het goede adres. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze spectaculair groene spinaziecake? Of de chocoladecake met olijfolie en rode biet? Ze zijn allemaal nog te bestellen in het menu, maar je kunt natuurlijk ook gewoon aan de slag met je eigen favoriete recepten. Laat ons vooral weten hoe het gaat!

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.