ZO BEWAAR JE
GROENTEN EN FRUIT

Bewaar je groenten en fruit op de juiste plek: zo behoud je de beste smaak en versheid, en voorkom je voedselverspilling.

KOELKAST

Broccoli, Wortels, Bloemkool, Gesneden groenten, Sla, Zacht fruit, Verse kruiden en Asperges

TIP 1:
Zet de temperatuur van je koelkast op 4 graden

TIP 2:
Bewaar groenten en fruit apart van elkaar

TIP 3:
Gebruik potjes, bakjes of plastic zakjes om uitdrogen te voorkomen

TIP 4:
Was bessen en druiven voor je ze eet

KOELKAST EN AANRECHT

Appel, Aubergine, Avocado, Citrusvruchten, Komkommer, Paprika en Tomaten

TIP 1:

Laat fruit rijpen op het aanrecht

TIP 2:
Wanneer het rijp is, kan je het bewaren in de koelkast

TIP 3:
Scheid rijpe van onrijpe vruchten

AANRECHT

Bananen, Knoflook, Mango, Pompoen en Kruiden

TIP 1:
Maak bananen los van hun tros en bewaar ze apart

TIP 2:

Bewaar verse kruiden in de koelkast of, net zoals bloemen, in een potje gevuld met water

VOORRAADKAST

Ui en Aardappelen

TIP 1:
Bewaar op een koele, donkere plek (zoals de voorraadkast)

TIP 2:
Bewaar aardappelen op een andere plek dan uien om te voorkomen dat ze kiemen

TIP 3:
Leg een appel bij de aardappels om kiemen te voorkomen 

Reminder nodig?
Download de PDF en hang deze op je koelkast