Zo maak je een heerlijke tapastafel

Plan je een feestje? Een tapas avond is altijd een goed idee! Je kan namelijk alle hapjes op voorhand maken en presenteren op een grote tafel. Zo kan iedereen langzaamaan zijn buikje rond eten, en hoef jij je alleen nog om de drankjes te bekommeren. In deze blogpost vind je alvast een paar tips voor de perfecte tapastafel.

Door: Louie Van Nieuwenborgh / 07/28/2021

🍸 Plaats drankjes apart

Zet de drankjes het beste op een aparte tafel of iets verder van het eten. Zo voorkom je chaos rond de tafel, en zullen bijvoorbeeld deze heerlijke Indiase pizzarolletjes niet opeens naar martini smaken…

MS EU Aperitivo Blog Banner Small

🍽 Borden eerst, bestek aan het einde

Terug naar de tapastafel: laat hongerige mensen niet jongleren met bestek, glazen en volle borden. Voorkom ongelukjes door de borden en servetten aan het begin van de tapastafel te leggen. Serveer je een soepje? Leg er dan lepeltjes bij. Serveer je deze sesamtoast met braadworst? Die kan je makkelijk met handen (en een servet) eten.

📖 Makkelijke menukaartjes

“Het ziet er allemaal fantastisch uit, maar wat is het precies?” Om ervoor te zorgen dat je niet steeds dezelfde vraag hoeft te beantwoorden, kun je het beste kleine kaartjes maken of een menuoverzicht met de namen van de tapas erop. Zo zijn deze Japanse kipspiesjes en Scandinavische gehaktballetjes alvast geen culinair geheim meer!

Voeg onze borrelhapjes recepten toe aan je box!