De top 5 beste vleesvervangers

Minder vlees eten is hip! Maar wat eet je dan? Juist - vleesvervangers. Maar wat is dan goed? Wij zetten de beste op een rijtje.

De top 5 beste vleesvervangers

January 30, 2019

Minder vlees eten is hip! Maar wat eet je dan? Juist - vleesvervangers. Maar wat is dan goed? Wij zetten de beste op een rijtje.

Minder vlees eten is helemaal hip. Waar vroeger het vlees altijd als middelpunt op je bord schitterde staan nu vaak de groenten centraal. Wil jij ook af en toe een dagje vlees overslaan, of eet je het liefst geheel vegetarisch? Dan is het belangrijk om goede vleesvervangers te eten. Maar wat maakt een vleesvervanger nu eigenlijk goed? Wij maakten een lijstje met onze favoriete vleesvervangers, en hebben natuurlijk alvast wat lekkere vega recepten voor je uitgezocht.

Tofu & Tempeh

vleesvervangers

Deze vleesvervangers zijn gemaakt van soja en zitten vol eiwitten, ijzers, vitamine B1 en magnesium. En toevallig zijn tofu en tempeh in 2019 weer helemaal hip, en vooral in de gerookte of gemarineerde variant heerlijk in jouw gerecht. Daarbij zijn deze ingrediënten veel lager in calorieën en bevatten minder vet dan vlees.

Je kan volgende week van tofu genieten met deze milde pindasoep met tofu.

Eieren

Een ei hoort erbij, want deze vleesvervanger bevat veel ijzer, vitamine B2 en B5, bovenop de eerder genoemde vitamine B1 en B12. Dit is helaas geen optie wanneer je een vegan dieet volgt, maar wel in jouw vega gerecht om wat extra gezonde, dierlijke eiwitten binnen te krijgen. Gekookt, gebakken of geklutst: het is altijd makkelijk om een eitje in je gerecht te verwerken.

Linzen & Kikkererwten

vleesvervangers

Wij krijgen sowieso geen genoeg van linzen en kikkererwten, en ze zijn heerlijk in zowel vegetarische- als vleesgerechten. Door het eten van deze veelzijdige peulvruchten krijg je extra vitamine B1, eiwit en vezels binnen, waardoor je langer vol zit. Een leuk feitje: van de het vocht van een blik kikkererwten kun je onder andere vegan meringue maken!

Wat dacht je bijvoorbeeld van wraps met linzen-noten gehakt?

Vegaburgers

Wie geen vlees eet, kan tegenwoordig het hart ophalen aan de eindeloze variaties vegaburgers: de saaie soja-burger is al lang verleden tijd. En ook bij Marley Spoon zijn we fan. Zo werken we samen met de leverancier La Vie Est Belle, die ons heerlijke biologische veggieburgers en falafel levert. Vegaburgers zijn meestal gemaakt op basis van peulvruchten, soja, noten of groenten en bevatten vaak veel (toegevoegde) vitamine B12 en B1 en ijzer.

Je proeft La vie est belle falafel volgende week in dit recept: falafel-bulgurbowl met smoky wortel en yoghurtsaus.

Spinazie

Deze groene groente is misschien wel één van de beroemdste power foods. Want van spinazie word je ijzersterk! Een portie zit namelijk boordevol vitamine C, A, ijzer en calcium. Voor jouw vega dag dus een absolute aanrader, maar ook nog eens heel lekker en veelzijdig.

Zin in spinazie gekregen? Volgende week staat snelle gnocchi met babyspinazie op het menu.

Benieuwd wat er nog meer op het menu staat? Neem dan hier hier een kijkje in ons wekelijks wisselende menu. Veel kookplezier!

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts