Wat zijn de foodtrends voor 2019?

Onze chefs en voedingsspecialisten gingen op onderzoek uit! Lees meer over de grootste trends voor komend jaar in dit artikel.

Wat zijn de foodtrends voor 2019?

January 25, 2019

Onze chefs en voedingsspecialisten gingen op onderzoek uit! Lees meer over de grootste trends voor komend jaar in dit artikel.

Wat zijn de foodtrends in 2019? Wij deden alvast onderzoek De resultaten zijn zowel verrassend als om je vingers bij af te likken! Wat het meest opvalt: gezond en plantaardig eten is in. Dit jaar brengt ons een heleboel creatieve vega-gerechten en manieren om groente te bereiden. Maar een lekker stukje vlees of vis zal ook zeker niet ontbreken.

Hidden veggies

Is een van je goede voornemens meer groente eten? Dan kan je vast wel wat inspiratie gebruiken om deze te bereiden. ‘Hidden Veggies’ is één van de foodtrends in het komende jaar, en wij begrijpen dat helemaal. Stiekem krijg je heel veel vitamines binnen, terwijl je niet per se door hebt dat je extra veel groente eet. Eén van onze favoriete voorbeelden is deze bloemkoolburger. Ook zien we bloemkool pizzabodems en bloemkoolrijst steeds vaker opduiken op foodblogs. Een perfect alternatief voor granen!

bloemkoolburger

Tofu

‘Vlees eten is het nieuwe roken’, wordt wel eens gezegd. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven voor een biefstuk, en die gaan verder dan een salade of gekookt ei. Hoewel tofu misschien niet het meest smaakvolle imago heeft, maakt het momenteel een comeback in de keuken in de gerookte en gemarineerde vorm. Heb je bijvoorbeeld ooit wel eens aan tofu taco’s gedacht?

tofutaco

Ben jij toch echt geen tofu-fan? Neem dan een kijkje is ons menu voor andere vegetarische gerechten.

Kikkererwtenvocht

Dit is misschien een gekke, maar daardoor ook heel interessant. Giet jij het water uit de blik kikkererwten altijd de gootsteen in? Niet meer doen. Deze dikkige vloeistof heet namelijk aquafaba en zit boordevol eiwitten, waardoor het perfect is om vegan meringue of andere baksels mee te maken. Het proberen waard!

En kikkererwten zijn natuurlijk ook super lekker in recepten zoals deze Arabische kikkererwtensalade.

chickpeas

Bowls

Oké, eigenlijk was de Poké Bowl al een trend in 2018, maar wij zijn nog steeds fan. En de variaties hierop zijn eindeloos: burrito bowls, quinoa bowls, hummus bowls. Wij weten ook niet precies waarom, maar eten smaakt gewoon lekkerder als je het mooi naast elkaar legt op een bord. Komende week kun je bijvoorbeeld genieten van een burrito bowl met limoen en kip.

chickpeas

Kimchi

Gefermenteerde drankjes zoals kombucha en kefir worden al jaren als wondermiddel bestempeld dankzij hun gezonde bacteriën (ook wel lactobacillen), die zich vormen tijdens het fermentatieproces. Maar ook groente kan gefermenteerd worden. Neem bijvoorbeeld kimchi, wat je steeds vaker terugvindt in onze recepten dankzij onze Kimchi leverancier Oh Na Mi kimchi. Van kimchi speklap broodjes tot noedel-slawraps met zoetzure radijs en kimchi!

kimchispeklapbroodjes
slawraps

Benieuwd naar wat er nog meer op het menu staat? Dat vind je hier!

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts