Staycation – zo haal je het meeste uit je vakantie thuis🏖️

Had je jouw vakantie op een wit strand of groene natuur voorgesteld, maar zit je in plaats daarvan op je balkon? Niet getreurd, je kunt nog steeds genieten! Hier zijn onze tips voor een geslaagde vakantie thuis.

Door: Lisa / 06/25/2020

Het Staycation-concept bestaat natuurlijk al heel lang, maar kreeg een nieuwe betekenis in tijden van corona, toen we te maken kregen met beperkingen en gesloten grenzen. Deze term betekent in feite niets anders dan thuis of in de buurt jouw vakantie door te brengen, of leuke dingen te gaan doen zonder daarvoor in een hotel te hoeven slapen. Met een paar goede ideeën kun jij je tijd thuis tot een echt vakantie maken, en ga je zodra het weer kan compleet uitgerust weer aan het werk. Voordelen: je hoeft niets te organiseren, bespaart geld, hoeft niet te reizen en helpt het milieu.

Gevel van een blauw vakantiehuisje

Beleef het online

Omdat concerten en veel culturele hoogtepunten deze zomer helaas niet zoals gebruikelijk plaatsvinden, moet je hiervoor ook creatief zijn. Gelukkig valt er tegenwoording vanalles online en digitaal te beleven, dus maak er gebruik van! Of het nu gaat om musea, live concerten of zelfs een clubbezoek - er zijn veel evenementen die gegarandeerd niet saai zijn!

BBQ

Is er iets zomerser dan een gezellige barbecue organiseren met vrienden en familie? Waarschijnlijk niet! Om het je wat makkelijker te maken, hebben we bij Marley Spoon in de maand juli ook nog eens de lekkerste barbecuerecepten op het menu staan. Wil je jouw bbq-skills even opfrissen? Daar kunnen deze 10 bbq-tips je bij helpen.

Groepje mensen barbecuet in de tuin

Spendeer de nacht buiten

Heb je een tuin, of een kampeerplek in de buurt? Zet je tent op! Er is niets leuker dan een nachtje in de buitenlucht door te brengen, en al helemaal niet als het binnen te warm is. Desnoods leg je jouw matras op het balkon. Een warme zomeravond buiten onder de sterrenhemel is onbetaalbaar en geeft je zeker een vakantiegevoel...

Ga tuinieren

Planten en bloemen zien er niet alleen geweldig uit, ze ruiken ook heerlijk en zijn goed voor je humeur. Wat dacht je van je eigen kruidentuin voor je keuken? Of het nu balkonplanten, bloemen voor het appartement of de hele tuin zijn - ontdek de tuinman in jezelf! Met deze tips om je eigen kruiden te groeien, kun je alvast van start.

Plantenstekjes in plastic potjes met aarde

Probeer nieuwe recepten uit

Het leuke van een staycation is dat je veel tijd hebt om op een ontspannen manier nieuwe dingen uit te proberen. Wat dacht je van nieuwe kookinspiratie en recepten die je nog nooit eerder hebt gemaakt? Op ons menu staan iedere week weer nieuwe, inspirerende recepten. Ongeacht of je dit jaar je vrije dagen thuis doorbrengt, naar het buitenland reist of in het vliegtuig stapt - wij wensen je een heerlijke zomer!