Inspiratie voor duurzame kertscadeau's

Wil je dit jaar met kerst consuminderen? Vergeet de lange rijen aan de kassa van het warenhuis, en ga dit jaar voor een duurzaam kerstcadeau. Leuker om te geven, en beter voor de wereld!

Door: Eva / 12/15/2019

Verschillende kerstversieringen en bruin inpakpapier op een houten achtergrond.

Herbruikbare drinkflessen

De tijd van wegwerp plastic en plastic flesjes water is nu echt voorbij... Bovendien smaakt water uit een glazen of roestvrijstalen drinkfles veel beter! Geef jouw vriend, vriendin of familielid dus een hippe, herbruikbare drinkfles en bestrijd daarmee tegelijkertijd het wereldwijde plasticprobleem. De prijzen hiervan beginnen al rond de €10.

Donaties aan het goede doel

In veel delen van de wereld maakt het niet uit of het Kerstmis is - iedere dag gaat om overleven. Met donaties of een sponsoring van een goed doelvoor kinderen kan onmiddellijk hulp worden geboden. Je kunt in naam van iemand anders doneren, of zelf een donatie maken voor het bedrag wat je normaal aan kerstcadeaus zou uitgeven. Afgelopen jaar zamelde Marley Spoon met jullie hulp geld in via ShareTheMeal, een app waarmee je een maaltijd kunt doneren aan een kind met honger.

Abonnement op een tijdschrift of krant

In tijden van smartphones, tablets en computers kan het heerlijk zijn om in het weekend een leuk tijdschrift of papieren krant te lezen. Toch wil je daar liever niet iedere week voor naar de boekhandel. De oplossing: geef je vrienden een (jaar)abonnement op een tijdschrift of krant! Zo valt er ieder weekend iets leuks bij ze op de deurmat.

Geef een gratis maaltijdbox weg

Wist je dat jij je vrienden en familie gratis maaltijdboxen cadeau kunt geven? Verras ze met creatieve recepten en verse ingrediënten. Log eenvoudig in bij je online account om te zien hoevel boxen jij cadeau kunt doen. Zo koken ze zonder voedselverspilling, en met seizoensingrediënten!

Geef aandacht in plaats van cadeau's

Waarschijnlijk het mooiste geschenk van allemaal (naast onze maaltijdbox, natuurlijk 😀). Want hebben we niet al genoeg van alles? Geef gewoon wat extra aandacht aan je vrienden en familie: het maakt niet uit of het een gezamenlijke kookavond is, een wellnessdag met massages en baden of wat je maar kunt bedenken. Zo ben je zeker van wat quality time samen, wat er met de drukke feestdagen normaal niet van komt!

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.