Help ons 12.500 maaltijden te doneren met ShareTheMeal

Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Wat als je voor maar €0,40 een maaltijd kon geven aan een kind met honger? Het kan met de app ShareTheMeal.

Door: Eva / 10/16/2019

Lebanon Beneficiary 1

40 jaar Wereldvoedseldag

Op 16 oktober vieren we het 40 jarig jubileum van Wereldvoedseldag! Deze dag is een initiatief van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO - Food and Agricultural Organisation), en draait om het creëren van bewustzijn voor het feit dat er over de hele wereld nog steeds mensen door honger worden getroffen. Volgens de Verenigde Naties hebben momenteel ongeveer 821 miljoen mensen niet genoeg te eten om een gezond en actief leven te lijden. Dit maakt honger tot een van de grootste gezondheidsrisico's wereldwijd - groter dan aids, malaria en tuberculose samen.

ShareTheMeal

Reden voor Marley Spoon om na te denken hoe wij ons steentje kunnen bijdragen op deze dag: enerzijds door bewustzijn te creëren voor dit probleem, en anderzijds door deze mensen met honger te helpen. Dit bracht ons tot een samenwerking met de app ShareTheMeal. Met deze app, een initiatief van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties, kun je snel en efficiënt een maaltijd doneren aan kinderen met honger. Voor slechts €0,40 geef je een kind voor één dag te eten.

12.500 maaltijden

Marley Spoon heeft team #MarleySpoon opgericht in de ShareTheMeal-app. Iedereen kan hier lid worden en doneren. Op het moment dat het teamdoel van 6.250 maaltijden is behaald, verdubbelt Marley Spoon dit. Op die manier doneren we samen 12.500 maaltijden aan kinderen met honger!

Hoe kan jij een maaltijd doneren?

  1. Download ShareTheMeal in de App Store of Google Play Store
  2. Registreer en zoek in de app bij 'Community' naar #MarleySpoon
  3. Doneer eenmalig, of zo vaak jij dat wilt, een maaltijd en help een kind voor een dag (€0,40), een week (€2,80), een maand (€12,00) of langer

We waarderen alle steun in de strijd tegen honger in de wereld!

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.