8 overheerlijke recepten voor een vleesloze BBQ

Barbecueën is traditioneel gezien een vleesfestijn. Maar wat leg je op de grill als je liever geen vlees eet? Of hoe voorkom je dat je vegetarische vriend(in) de volgende keer weer teleurgesteld naar jouw goedbedoelde sojaburgers uit de supermarkt kijkt? Lees hier het recept voor een geslaagde vegetarische BBQ.

Door: Lisa / 07/24/2019

tandoorigarnalen op een spies-3d97e4b1708a18849f0d54e631d74edf

1. Vegetarische spiesen

Spiesen doen het altijd goed op de barcecue. En het makkelijke is: je kan vanalles op het stokje steken, zo lang het maar niet smelt. Daarom zijn wij groot fan van deze halloumi-groentespiesen. Een smakelijke bron van eitwitten én groente. Natuurlijk kun je dit met iedere soort groente combineren, of je kunt stukjes haloumi apart barbecueën als bijgerechtje. De bloemkoolcouscous uit dit recept dient bovendien perfect als gezonde salade. Wedden dat de vleeseters hier ook niet vanaf kunnen blijven? Eet je af en toe wel vis, dan raden wij deze combinatie van groentespiesen en spiesjes met tandoorigarnalen aan!

gegrilde auberginesteaks-7e7ffc1d9727d5e310a2bd63ad73d358

2. Gegrilde groente

Ja, we geven toe: ‘gegrilde groente’ op de barbecue klinkt misschien een beetje saai in de oren. Maar laat dit maar aan Marley Spoon over! Wij weten wel hoe je een stuk groente wat extra spice geeft. Met deze recepten voor bijvoorbeeld gegrilde aubergine steaks met harissasalsa of grieks gekruide courgette met bulgurvulling lok je alle buren naar jouw tuin zodra de kruidige geur over de schutting waait.

fetapakketjes voor op de bbq-f6241db29db26fcb071af81b161b9b49 (1)

3. Fetapakketje

Bij een pakketje van aluminiumfolie op de barbecue verwacht je al gauw een gepofte aardappel. En omdat deze Nederlandse BBQ-klassieker nou niet bepaald het meest avontuurlijke gerecht is, pakken wij liever iets anders in! De voorbereidingen voor dit fetapakketje met groente tref je in de keuken, waarna je het geheel 10 tot 15 minuten op de barbecue laat garen. We beloven dat dit gerechtje de ster van jouw barbecue wordt. Ook kun je je creativiteit de vrije loop laten met deze kooktechniek: voeg wat andere groente aan het pakketje toe, laat de feta weg of kies zelfs voor tofu (wat de smaken lekker opneemt).

https mscdn.freetls.fastly.net media recipes 20220 main photos large ID3465 web-9e2141981bffc4314b09951ab6221f82

4. Vleesvervangers

Die saaie sojaburger waar we het net over hadden… Dat kan dus veel beter! Met een beetje extra voorbereiding flans jij je eigen vegaburger in elkaar, en ben je niet meer afhankelijk van het ‘nep-vlees’ uit de supermakt. Zo maak je met dit recept voor feta-bietenburgers makkelijk een kleurrijke burger! Heb je meer inspiratie nodig? Kijk dan eens in dit lijstje met vegaburger recepten voor andere combinaties. Toch liever een voorgemaakte vleesvervanger? Dan kunnen vegetarische hotdogs een leuke afwisseling zijn! Hier lees je onze variant op deze typisch Amerikaanse snack met chili-chutney.

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.