Zoete aardappelburgers met maïs en rode bietensalsa
Deze veggie burgers zijn om je vingers bij op te eten! Je maakt ze van zwarte bonen en zoete aardappel en bakt ze krokant in de oven. Daarbij serveer je een knapperige maïskolf en een salsa gemaakt van rode bieten en yoghurt. Serveer de burgers in een blad romanasla en oppeuzelen maar!
Falafelburgers met frisse sla en harissa-yoghurt
Er is niks beters dan zelfgemaakte falafel, behalve zelfgemaakte falafelburgers op superzachte brioche-broodjes! Deze burgers maak je van kikkererwten, knoflook, citroen en peterselie en een snufje komijn. Je bakt ze goudbruin en de ingelegde sjalotjes en pittige harissa-yoghurt maken het broodje falafelburger compleet!
Italiaanse paneerburger met gegrilde perzik en groene salsa
Deze burger is een van onze favorieten voor de warmere zomermaanden. Hij bevat combinaties en elementen uit alle hoeken van ons smaakpalet. Zoete perzik, mild-zoute paneerkaas, frisse basilicumsalsa en knapperig brood. Geserveerd met een salade van gegrilde courgette en geroosterde pijnboompitten tovert deze burger zelfs een regenachtige dag om tot een zonovergoten herinnering.
Vega buffaloburger met pit en frisse salade met feta-yoghurtdip
Deze pittige burgers van bloemkool gingen helemaal op toen ze uit de testkeuken kwamen. Wie had ooit kunnen denken dat we fan zouden zijn van… bloemkoolburgers! Toch, we werden meteen verliefd op deze met boter-srirachasaus bestreken bloemkoolschijven. De combinatie van de pittige kruiden en de gekarameliseerde uien met de lichtzoute en romige feta-yoghurt is precies goed!
Feta-bietenburger met basilicummayo en wortelfriet
Deze bietenburger bewijst maar dat een lekkere burger niet altijd van vlees hoeft te zijn. De testkoks hadden ‘m ook in mum van tijd op. Je serveert de burger samen met basilicummayonaise en kruidige wortelfrietjes als een open sandwich. Zo heb je in elke hap meer burgersmaak én eet je ongemerkt extra groenten. Feestelijker kunnen we het niet maken en lekkerder eigenlijk ook niet!