5 tips voor een perfecte lenteschoonmaak

Daar is de lente: tijd om het zonnetje in huis te brengen en je huis van boven naar beneden een stevige poetsbeurt te geven. Met deze 5 tips heb je de keuken (en de rest van het huis) zo weer op orde.

5 tips voor een perfecte lenteschoonmaak

March 26, 2021

Daar is de lente: tijd om het zonnetje in huis te brengen en je huis van boven naar beneden een stevige poetsbeurt te geven. Met deze 5 tips heb je de keuken (en de rest van het huis) zo weer op orde.

Lenteschoonmaak

✅ Maak een checklist

Eerst en vooral: ga georganiseerd te werk. Maak per ruimte een lijstje van welke klusjes je wilt doen, en in welke volgorde. Je kunt het zelfs over meerdere dagen verdelen, zo vergeet je niks, werk je sneller en ben je al dat poetsen niet te snel beu. Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd!

Werk van boven naar onder

Dit zal geen geheim zijn voor de ervaren schoonmaker, maar wordt in de praktijk toch vaak vergeten. Als je net de vloer gedweild hebt, wil je namelijk niet dat al het stof van de keukenkastjes weer naar beneden dwarrelt. Vergeet ook de muren niet: vooral in de keuken en badkamer is het belangrijk om vetresten of schimmel regelmatig weg te halen. In deze.

Organiseer je keukenkastjes

Als je dan toch alles uit je (keuken)kastjes hebt gehaald om schoon te maken, kun je net zo goed even de tijd nemen om alles netjes te organiseren. Chocolade naast currypasta lijkt ons namelijk niet zo’n logische volgorde. Hier lees je onze intructies (met foto’s) om alles in je keukenkastjes te organiseren en er ook nog eens piekfijn uit te laten zien.

Wasmachine en vaatwasser

Juist de apparaten die we gebruiken om dingen schoon te maken, zijn het meest vies. In de wasmachine blijven namelijk na iedere wasbeurt stof en wasmiddelresten achter. Hetzelfde gebeurt met de vaatwasser, maar dan met etensresten. Hierdoor kunnen de apparaten minder goed doorspoelen en hun werk doen. Het is daarom belangrijk om ook deze apparaten een goede schoonmaakbeurt te geven. Je kan de apparaten ook aanzetten en ongevuld laten draaien met een beetje soda of chloor – zo worden bacteriën meteen gedood. Lekker fris!

Ruim op

Heb je een plank in je kledingkast met kleding die je al jaren niet meer draagt? Of een set chique wijnglazen die staan te verstoffen in je keukenkast? Wees niet bang om dingen weg te gooien, of veel beter nog: recycle! Je kunt bijvoorbeeld een kledingruil organiseren, iets doneren aan een goed doel, of spullen weggeven aan vrienden of familie. Zo blijft de circulaire economie vlotjes draaien.

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts