Alleen in maart: recepten voor granola en zoete lekkernijen

Ben jij een zoetekauw of ontbijtliefhebber? Dan haal je in maart je hart op bij Marley Spoon met verschillende soorten overheerlijke granola en verleidelijke desserts op het menu.

Alleen in maart: recepten voor granola en zoete lekkernijen

February 18, 2020

Ben jij een zoetekauw of ontbijtliefhebber? Dan haal je in maart je hart op bij Marley Spoon met verschillende soorten overheerlijke granola en verleidelijke desserts op het menu.

Week 1

Chocolate chip cookies met pindakaas en pinda’s

Chocolate chip cookies met pindakaas en pinda's

Grootse ontdekkingen zijn vaak louter toeval, zo ook deze verslavend lekkere koekjes. Ruth Wakefield was omstreeks 1930 samen met haar manuitbater van een tolhuisje. Net zoals bij menig bed and breakfast bereidde men daar het eten voor de gasten. Op hoop van zege voegde Ruth op een dag stukjes chocola aan het koekjesdeeg toe. De rest is geschiedenis: de chocolate chip koekjes zijn wereldwijd cookie nr. 1! Lees hier het recept.

Crispy appel-dadelgranola met walnoten, amandelen en ahornsiroop

Crispy appel-dadelgranola met walnoten, amandelen en ahornsiroop

Als je het de ontbijtliefhebbers op kantoor vraagt is granola perfect als start van de dag of zelfs als lekkere snack in de middag. Het zoete accent in deze granola krijg je door de standaard appelcompote met dadels, ahornsiroop en een snufje kaneel te verfijnen. Je pureert de compote glad, zodat je het makkelijk met alle droge ingrediënten kunt mengen en – als final touch – nog even in de oven kunt bakken. Hier lees je ons recept!

Week 2

Chocoladegranola met cranberries en hazelnoten

Chocoladegranola met cranberries en hazelnoten

Iedereen die ooit zelfgemaakte muesli heeft geprobeerd, zal nooit meer genoegen willen nemen met de varianten uit de supermarkt. In deze muesli komen hazelnoten, amandelen, gedroogde cranberry’s, chocola en de beste cacao samen tot een hele fijne combinatie. Een kleine geheimpje: de crunchy brokjes granola zijn trouwens ook heerlijk als snack voor tussendoor! Lees hier het recept.

Citroen-cupcakes met maanzaad en ricottafrosting

Cupcakes met maanzaad

Er is altijd wel een goede reden om cakejes te eten. Of je ze nu trakteert op kantoor, combineert met een kop koffie of gewoon zomaar eet (daar ben je een volwassene voor), deze luchtige cupcakes met een vleugje citroen en een handje maanzaad zijn altijd een goed idee. Voor een extra luchtige textuur hebben we yoghurt aan het beslag toegevoegd. Erbovenop onze favoriete frosting: ricotta gemengd met zwartebessenjam. Je leest hier het recept.

Week 3

Midden-Oosterse juwelengranola met pistache, abrikozen en vijgen

Midden-Oosterse juwelengranola met pistache, abrikozen en vijgen

Het is altijd een goed idee om muesli te eten. Als ontbijt, tussendoortje, of snack voor het sporten. De siroop van ahorn en granaatappel met oosterse kruiden is zo gemaakt. Je roert ’m door een mix van havermout, pistache, amandelen en gedroogde abrikozen en vijgen. Even in de oven en je granola is klaar. Lees hier ons recept.

Courgette-chocoladecake met roomkaasfrosting en amandelkrokant

Courgette-chocoladecake met roomkaasfrosting en amandelkrokant

Ook zo’n hekel aan droge cake? Met deze variant hoef je je daar geen zorgen om te maken. De courgette en yoghurt zorgen ervoor dat de cake niet droog wordt. En geen zorgen, courgette heeft zo’n neutrale smaak dat je ’m niet eens proeft. De frosting van roomkaas en amandel zorgt voor de finishing touch. Lees hier het recept voor deze heerlijke cake.

Week 4

Tropische kokosgranola met ananas en dadels

Tropische kokosgranola met ananas en dadels

Doordeweek gaat die wekker vroeger af dan ons lief is. Sloffend begeven we ons naar de keuken, naar het koffiezetapparaat voor het eerste shotje cafeïne. Je gooit de koelkastdeur open, maar er is niet veel meer dan een beker hangop in de koelkast te vinden. Gelukkig heb je de dag ervoor het recept voor deze granola met stukjes ananas en kokos gemaakt. De dag begint zo gelijk een stukje aangenamer! Lees hier het recept.

Appelcrumble met kaneel en citroenmascarpone

Appelcrumble met mascarpone

Tijd voor een kleine geschiedenisles: de appelcrumble is een van de vele voedselwonderen uit, jawel, de 2e wereldoorlog. Het ontbrak de Britten in die tijd aan producten om hun extravagante appeltaarten te kunnen bakken en dus besloot men het roer om te gooien. Een appelcrumble zoals in dit recpet is niet alleen heerlijk als toetje, ze smaakt ook prima bij een kop koffie of thee in de namiddag. Enneh… wij kijken er ook niet gek van op als je ermee wilt ontbijten. Hier lees je hoe je ‘m maakt.

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts