Zo verf je paaseieren op natuurlijke wijze

Het is een van de leukste activiteiten tijdens het paasweekend: eitjes verven! Wist je dat je met verschillende soorten groente heel makkelijk natuurlijke verf kunt maken? Hier lees je hoe dat moet.

Door: / 04/04/2019

Pasen staat voor de deur! Wil jij de brunchtafel mooi versieren, of zoek je een leuke activiteit om de kinderen (of juist je familie, vriend of vriendin) tijdens het paasweekend mee bezig te houden? Paaseieren versieren is the way to go!🥚

Blog-Image 2

En daar hoef je niet eens verf voor te kopen: alles wat je nodig hebt, is in de keuken te vinden. Met verschillende soorten groenten, geef je de paaseieren namelijk gemakkelijk een mooi kleurtje.

Voorbereiden

Hoe je dat doet? Er zijn een aantal ingrediënten die van nature een mooie kleur afgeven, zoals kurkuma (geel), rode kool (blauw), uienschil (bordeaux), spinazie (groen), rode biet of koffie (bruin), blauwe bessen (paars). Je kan ook zelf wat experimenteren door deze met elkaar te mixen. Daarnaast heb je azijn nodig, water, en een pan om de verf in te bereiden.

Aan de slag

Zet een pannetje op het vuur en breng ongeveer één glas water, 1-2 eetlepels azijn en de groente naar keuze aan de kook. Je kunt het eitje 10 minuten laten meekoken met de groente, of deze apart koken. Het groentemengsel haal je na zo'n 15 minuten van het vuur, waarna je de kleuren nog 30 minuten tot een paar uur laat intrekken in de eierschaal: hoe langer je wacht, hoe dieper de kleur.

Wij probeerden het alvast uit hier in het Marley Spoon kantoor, en met het resultaat zijn we erg tevreden:

Blog-Image-1 (2)

Een groot voordeel is natuurlijk dat deze verf perfect is om eitjes mee te verven die je later nog wilt eten: geen probleem als het in aanraking komt met de rest van de paasbrunch! Daarnaast ziet je paastafel er met deze eieren bijzonder leuk uit.

Heb jij nog inspiratie nodig voor je paasbrunch? Bekijk dan snel de paasrecepten op ons menu.🐣

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.