Welk van deze 7 tajine recepten is jouw favoriet?

De naam van het gerecht tajine verwijst naar de aardewerken stoofpot waarin het vaak wordt bereid, maar het kan ook goed in een gewone pan bereid worden. Neem een kijkje naar deze tajine recepten en laat je inspireren!

Door: Marley Spoon / 10/30/2018

1. Tajine van gehaktballetjes, abrikozen en kruidige couscous

In de 13e eeuw verscheen er al een recept voor couscous in het Noord-Afrikaanse kookboek 'The cookbook of the Maghreb and Al-Andalus', dat volgens de anonieme auteur 'bekend moest zijn over de hele wereld'. Tot vandaag de dag staat couscous nog steeds bekend als het ultieme Noord-Afrikaanse gerecht. In dit recept maak je het met een heerlijke goed gevulde tajine. Eet smakelijk!

2. Kruidige vistajine met olijven en peterselierijst

De naam van het gerecht tajine verwijst naar de aardewerken stoofpot waarin het vaak wordt bereid, maar het kan ook goed in een gewone pan bereid worden. Deze kruidige tajine maak je met vis, olijven en een rijke tomatensaus. Serveer met een goede portie rijst die je op smaak brengt met peterselie.

3. Marokkaanse kalfstajine met kikkererwten en frisse couscous

De naam van het gerecht tajine verwijst naar de aardewerken stoofpot waarin het vaak wordt bereid, maar het kan ook goed in een gewone pan bereid worden. Deze kruidige tajine maak je met kalfsvlees, kikkererwten. Serveer met frisse couscous en eet smakelijk!

4. Oosterse tajine met kippenvleugels en bataat

Door samen te eten, geniet en proef je meer. Geen wonder dus dat koken mensen bij elkaar brengt. En dat weten ze in Marokko maar al te goed! Daar verschijnen voor het avondeten gigantische schotels vol voedzaam eten op tafel, verrijkt met flink wat verse kruiden en gedroogde vruchten. De sferen van het Midden-Oosten haal je met deze tajine van kip, bataat en wortel zó zelf in huis.

5. Kabeljauwtajine met courgette en abrikozen

Hoewel tajine de Arabische benaming is voor een aardewerken stoofpot, hoef je deze gelukkig niet in huis te hebben om deze tajine te maken. Gebruik gewoon een grote kook- of hapjespan om deze stoof met vers gevangen kabeljauw, wortels van oranje, nieuwe aardappels en courgette te maken. Voeg een handvol gedroogde abrikozen toe en je hebt de Oosterse smaak zo te pakken.

6. Oosterse bloemkooltajine met peterselie-amandelcouscous

Onze van oorsprong Britse chef Liberty vindt dat je ook in het nieuwe jaar gerust groots mag uitpakken en kwam op het idee de tajine anders dan anders te maken. De Berberse stoofschotel geeft ze met de geroosterde bloemkool, zoete aardappel en paprika een verrassende veggie twist. O ja, een schep luchtige peterseliecouscous en een flinke dot yoghurt maken het helemaal af.

7. Oosterse tajine met balletjes en couscous met ingemaakte citroen

Het inmaken van citroenen is een verregaande traditie uit het noorden van Afrika; het is een makkelijke manier om de houdbaarheid van de citrusvrucht te verlengen zodat je 'm ook buiten het seizoen kunt gebruiken. Ze verdwijnt doorgaans in een soep of stoof voor een intens frisse twist, maar vandaag geeft deze speciale citroen de tajine met gehaktballetjes en couscous een fijne bite.

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.