6 x unieke vegan recepten voor iedereen

Vanaf oktober vind je wekelijks 30 recepten op ons menu. Dat betekent ook: meer vegan gerechten! Hier vind je een selectie van de meest unieke, plantaardige Marley Spoon recepten.

6 x unieke vegan recepten voor iedereen

September 10, 2020

Vanaf oktober vind je wekelijks 30 recepten op ons menu. Dat betekent ook: meer vegan gerechten! Hier vind je een selectie van de meest unieke, plantaardige Marley Spoon recepten.

1. Shoarmabloemkoolsteaks met spinaziebulgur en kruidensalsa

Shoarmabloemkoolsteaks met spinaziebulgur en kruidensalsa

Een sterk staaltje fusion koken, dat is wat je met dit recept doet. Je combineert Midden-Oosterse shoarmakruiden en Thaise sriracha voor de bloemkoolsteaks met een lichte Mexicaanse salsa van dille, koriander, munt en peterselie. Serveer jouw vegan bloemkoolsteak met geroosterde cashewnoten, frisse granaatappelpitjes en bulgur met spinazie. Een combinatie van smaken en texturen om van te dromen. Lees hier ons recept.

2. Frisse Thaise salade met tofu, mango en cashewnoten

Frisse Thaise salade met tofu, mango en cashewnoten

Deze frisse salade combineert allerlei vegetarische heerlijkheden uit de Thaise keuken. Knapperig gebakken tofu, noten, kraakverse Aziatische groenten en zoete stukjes mago. Wat wil je nog meer? Lees hier ons recept voor frisse Thaise salade met tofu, mango en cashewnoten.

3. Vegan bánh mì pizza met bbq-tempeh en groentepickle

Vegan bánh mì pizza met bbq-tempeh en groentepickle

Sinds chef Martina deze pizza ontwikkelde, staan we te trappelen om ‘m op het menu te zetten. En vandaag is het eindelijk zo ver. We kunnen niet precies zeggen wat ons favoriete ingrediënt is: de BBQ-tempeh, het pizzadeeg met hoisinsaus of toch de frisse groentepickle? Waarschijnlijk is het gewoon alles bij elkaar. Ga ‘m dus gewoon zelf proeven en laat ons weten wat je ervan vond. Hier lees je het recept.

4. Zoeteaardappel-gembersoep met kokosmelk en cashewnoten

Zoeteaardappel-gembersoep met kokosmelk en cashewnoten

De geurige gemberwortel bevat diverse voedingsstoffen die helpen bij het bestrijden van een verkoudheid en het versterken van je immuunsysteem. Geen wonder dus dat de culinaire én medische wereld fan is van deze wortel! Je verwerkt hem vandaag in deze verwarmende kokossoep met zoete aardappel en wortel, die je topt met geroosterde cashewnoten. Benieuwd? Lees snel het recept voor zoeteaardappel-gembersoep met kokosmelk en cashewnoten.

5. Knapperige aardappelschijfjes met pesto en gebakken groenten, pompoenpitten en rucola

Knapperige aardappelschijfjes met pesto en gebakken groenten, pompoenpitten en rucola

Veganistisch eten betekent niet dat je altijd aan de tofu of tempeh zit. Je kunt ook gewoon een heerlijk bordje gebakken aardappels op tafel zetten, met een kleurrijke selectie aan gebakken groenten, zelfgemaakte pesto en knapperige pompoenpitten. En dat alles op een bedje van pittige rucola. Ga snel naar het recept voor knapperige aardappelschijfjes met pesto en gebakken groenten, pompoenpitten en rucola.

6. Sticky tempeh kering met rijst en sajoerboontjes met zoetzure groenten

Sticky tempeh kering met rijst en sajoerboontjes met zoetzure groenten

Vandaag ga je voor een favoriet uit de Indische keuken: sticky tempeh kering. Tempeh wordt meestal gemaakt van gefermenteerde sojabonen, maar onze leverancier Bumi gaat voor biologische lupinebonen. Dat geeft deze vleesvervanger een zachtere smaak, ideaal voor de beginnende tempeh-eter! Samen met sperziebonen in kokossaus, zoetzure groenten en fluffy rijst heb je zo een smakelijke minirijsttafel. Bekijk het recept voor sticky tempeh kering met rijst en sajoerboontjes met zoetzure groenten.

Benieuw naar alle andere recepten die de komende weken op het menu staan? Neem snel een kijke op ons uitgebreide menu!

Voeg vegan recepten toe aan je box!

Voeg vegan recepten toe aan je box!

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts