Paklijst & tips: zo organiseer je de perfecte picknick

De zomer is de perfecte tijd voor een heerlijke picknick in de buitenlucht! We hebben een paar tips op een rij gezet, waarmee je jouw picknick gegarandeerd tot een succes maakt.

Door: Eva / 06/26/2019

1. De plek 🏞️

Organiseer je picknick in een groen park, op een open plek in het bos of aan meer! Hoe mooier het plekje, hoe beter de picknick! Kies in het beste geval een plaats waar er voor iedereen genoeg ruimte is en die je makkelijk kunt bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Wel even opletten dat je geen natuurgebied of privé-terrein opwandelt.

2. Een gezellig kleedje ⛱️

De Engelsen staan bekend om hun opvallende picknickcultuur. Kampeerstoelen, tafels en andere meubelstukken worden gewoon mee het park in getild. Natuurlijk hoef je niet zo groots uit te pakken, maar een picknickdeken en wat kussens zorgen voor extra comfort en gezelligheid! Tip: als je je kleedje schoon en droog wilt houden, leg er dan een paar vuilniszakken onder. Zo komt er geen vocht of vuil van de grond op.

Tips voor de perfecte picknick

3. De afwas 🍽️

Weg met wegwerpproducten zoals papieren borden en plastic bekers! Geef de voorkeur aan herbruikbare plastic borden, of neem oud bestek en keramieke borden en kopjes mee. Je kunt ze gewoon terug meenemen en thuis de afwas doen. Dit is beter voor het milieu, ziet er leuker uit, en doet ook nog eens meer recht aan de smaken van je eten en drinken!

De picknick Checklist: - Picknickdeken (of een kleedje + vuilniszak als basis) - Picknickmand - Koelbox of -tas - Waterflessen met 1/3 bevroren water als icepacks - Herbruikbare borden en bestek - Servetten - Theedoek - Vuilniszakken - Flesopener - Kurkentrekker - Kussens - Zakmes - Insectenspray (zeker als je aan een meer zit!) - Zonnebrandcrème - Een zaklamp voor 's avonds - Jas voor koele avonduren

4. Van A naar B 🍶

Je hoeft helemaal geen speciale Tupperware bakjes te kopen om het eten veilig naar de picknicklocatie te vervoeren. Veel bakjes en potjes die ongebruikt in je keuken staan zijn minstens net zo geschikt. Denk aan jampotten, inblikpotten of plastic bakjes van ijs. Gewoon grondig uitspoelen en klaar! Insider-tip: probeer een muffinvorm en vul hem met verschillende lekkernijen zoals groentesticks, noten, dips, enz. Je vrienden zullen versteld staan!

Tip: gebruik een ovenblik voor muffins als borrelplank met in ieder rondje een verschillende snack, zoals dips, groente, nootjes en chips. Je vrienden zullen versteld staan!

5. Cool blijven! 🥶

Hoe krijg je de drankjes gekoeld voor een picknick? Makkelijk! Vul de nacht ervoor een flesje met 1/3 water en zet het een nacht in de vriezer. Je kunt deze direct als icepacks voor de koelbox gebruiken. Aangekomen op de picknickplaats, vul je de fles met je favoriete drankje en de ijskoude drank is klaar!

6. Het eten 🍉

Voor een picknick geldt: hoe makkelijker, hoe beter! Vooral eenvoudige gerechten die makkelijk kunnen worden meegenomen zijn handig. Wij raden hapjes aan zoals gehaktballen, wafels, quiche, brood, kaas, fruit, rauwe groente met een paar dips, salades in een glas (in oude jampotjes bijvoorbeeld!) of wraps. Koekjes, muffins of zelfs brownies zijn perfect als toetje. Inspiratie voor lekkere salades of broodjes vind je wekelijks op ons menu.

7. Opruimen! 🚯

Al bij het plannen van je picknick moet worden gedacht aan het opruimen. Neem genoeg vuilniszakken mee (hé, er ligt er een onder je kleedje!) en scheid het restafval en plastic. Gebruikte borden en bestek kunnen ook in een vuilniszak mee naar huis om af te wassen. Verlaat de plaats zoals je hem hebt gevonden. Dit is goed voor het milieu en geeft het goede voorbeeld aan andere picknickers!

Nu is het enige wat overblijft je vrienden en familie uitnodigen en plezier hebben tijdens je volgende picknick!

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.