Sticky kippenbouten met bieslook-koolstamppot
Deze kippenbouten zijn niet gewoon lekker, ze zijn om je vingers bij op te eten! Ze hebben een heerlijk sticky jasje van gember, knoflook, sinaasappelmarmelade en sesamzaadjes, en vanbinnen zijn ze hartstikke mals. Daarbij serveer je een heerlijke stamppot van savooiekool, aardappel en bieslook. Smullen!
Appel-spinaziestamppot met Gelderse rookworst en pastinaak
Het maakt niet uit of het midwinter of lente is: Hollandse kost kan altijd! Vandaag gaan we voor een stamppot met spinazie en gekarameliseerde appel. Inderdaad, net even anders, maar je serveert hem wel met een goede Gelderse rookworst. Die wordt tegenwoordig steeds minder gegeten, want hij wordt vaak te vet gevonden. Zonde! Juist het vet in combinatie met de rook geeft deze worst zijn karakteristieke smaak.
Andijviestamppotje met topping van feta en amandelen
Hollandse pot oerdegelijk en saai? Verre van! Door de juiste ingrediënten bij elkaar te brengen, kun je een simpele stamppot heel makkelijk pimpen. Dat hebben wij dan ook met deze andijviestamppot gedaan. Naast een gezonde portie bonen, maak je het gerecht af met een topping van verkruimelde feta, kruiden en geroosterde amandelen. Deze variant zal vast en zeker jouw hart verwarmen.
Broccolistamppotje met rookworst, basilicum en pit
Fi-fa-fantastische fusion! Voor dit recept steken we een van onze favo Hollandse klassiekers in een Mediterraans jasje door er verse basilicum aan toe te voegen. Door pas op het allerlaatst de fijngesneden blaadjes door het stamppotje te roeren, blijft de smaak optimaal. Bovendien bevat dit kruid net als de broccoli een relatief hoge concentratie vitamine C. Dat is nog eens mooi meegenomen!
Spinazie-basilicumstamppot met zongedroogde tomaat & kappertjes
We hopen dat de stamppot puristen het aankunnen, want dit bordje is een fusion van de Mediterraanse keuken en stevige Hollandse kost. En we maken het nog leuker en makkelijker voor je, want je krijgt van ons voorgesneden aardappels mee. Scheelt weer een hoop schilwerk! Oh, en die topping van gedroogde tomaat en ziltige kappertjes staat garant voor een smaakexplosie.
Frisse veldsla stamppot met feta, cashewnoten en munt
Feta en munt gaan als geen ander samen en dit vrolijke duo hebben wij dan ook uitverkoren om in dit stamppot recept te verwerken. Een verrassende twist op je standaard bord winterse kost! Door een paar handjes van de veldsla als topping te bewaren, krijg je een perfecte combinatie van romige stamppot met een knapperige bite. Snel aan tafel voor de pan leeg is!
Zalm-broccolistamppotje met feta en geroosterde amandelen
Vandaag stamp je eens wat anders dan de standaard boerenkool of hutspot. Je maakt namelijk een lekkere broccolistamppot met vis! De gerookte zalm geeft deze stamppot een volle smaak. Getopt met fetakruimels krijgt het gerecht een heerlijk zoute hint en geschaafde amandelen bovenop geven een fijne crunch.
Mediterraanse spinaziestamppot met gepofte en gedroogde tomaatjes
De klassieke Italiaanse combinatie van basilicum, tomaat en pijnboompitten is bij iedereen bekend. Maar heb je ook wel eens een Hollands tintje aan dit vrolijke trio gegeven? Zo niet, combineer hem dan eens in een stamppot. Met de zoute kaas, gepofte sappige cherrytomaten en pittige rucola zet je vandaag een smaakvol huwelijk tussen Nederland en Italië op tafel. Buon appetito!
Andijviestamppot met oude kaas walnoten en truffelolie
Verras je tafelgenoten met deze vernieuwde vegetarische andijviestamppot. Zacht gebakken bleekselderij en prei zorgen voor extra groenten en je maakt jouw stamppot extra lekker met geroosterde walnoten en blokjes oude kaas. Daarbij maak je geen standaard kuiltje met jus, maar besprenkel je jouw stamppotje met truffelolie. Hollandse kost met een verfijnde twist!
Andijviestamppot met spekjes en ketjap geglaceerde gehaktballen
Is het nog mogelijk om de stamppot in een nieuw jasje te steken? Absoluut! Onze chef Tamara heeft er een geheel eigen draai aan gegeven door gesauteerde prei, licht bittere andijvie en zoute gebakken spekreepjes met elkaar te combineren. Extra bijzonder zijn de in ketjap manis geglaceerde gehaktballen die je bovenop de stamppot serveert. Een ongewone combinatie die gewoon werkt!