8 supersnelle recepten onder de 20 minuten

Ken je onze supersnelle recepten al? Deze gerechten zet je binnen 20 minuten op tafel! Zo geniet je van het koken, maar ook van de tijd die je overhoudt.

8 supersnelle recepten onder de 20 minuten

November 5, 2019

Ken je onze supersnelle recepten al? Deze gerechten zet je binnen 20 minuten op tafel! Zo geniet je van het koken, maar ook van de tijd die je overhoudt.

Varkenslapjes met mosterd en venkelsalade op peterseliehummus

Varkenslapjes met mosterd en venkelsalade op peterseliehummus

Na een lange werkdag en bijbehorende files of drukke treinen heb je waarschijnlijk niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Gelukkig weten wij daar wat op! Deze makkelijke salade met hummus van kikkererwten en peterselie staat binnen een klein half uurtje op tafel. Erbij eet je gebakken varkenslapjes verstopt onder een laagje mosterd. Zo heb je niet alleen iets heel lekkers, maar ook iets gezonds op tafel!

Snelle Indiase currykip met bloemkool en geurige sesamrijst

Snelle Indiase currykip met bloemkool en geurige sesamrijst

Van een goede curry kunnen we wel dromen! Net zoals er in India veel verschillende volkeren en stammen bestaan, zo heeft ook elk gebied zijn eigen curry en bijgerechten. Onze chef Martina is verzot op Kalonji pulao, ofwel geurige basmatirijst verrijkt met nigallazaadjes. Voor de Marley Spoon-variant heeft ze er zwarte sesam aan toegevoegd. Een extra klontje boter versterkt de smaak van dit sublieme zaadje!

Aziatische roerbak met kip en noedels met Thaise basilicumpesto

Aziatische roerbak met kip en noedels met Thaise basilicumpesto

Houd je van de Aziatische keuken? Ben je dol op pesto? Dan heb je het juiste recept in handen! Je maakt jouw pesto dit keer namelijk van de geurige, Thaise basilicum. En de gebruikelijke pijnboompitten? Die maken plaats voor geroosterde pinda’s. Voor een umami-dimensie voeg je sojasaus en sesamolie aan de pesto toe. Zo gaat jouw zelfgemaakte saus perfect samen met de noedelroerbak vol champignons en goudbruine kipstukjes.

Pittige gehaktroerbak met spinazie en Thaise basilicum

Pittige gehaktroerbak met spinazie en Thaise basilicum

Geef gerust toe: je hebt niet elke dag de tijd om zoals je grootmoeder uren in de keuken te staan. Soms wil je gewoon lekker snel een gerecht maken dat alle belangrijke elementen bevat: veel smaak, een goede portie groenten en voldoende koolhydraten. En als het even kan, mag het ook een beetje pit hebben. Bij deze roerbak met varkensgehakt en Thaise basilicum ben je aan het juiste adres. Geloof ons, jouw gerecht is zó klaar.

Huevos rancheros met maïs, guacamole en tortillachips

Huevos rancheros met maïs, guacamole en tortillachips

Er wordt niet vaak gejuichd in de Marley Spoon-testkeuken, maar toen chef Elisabeth Huevos rancheros maakte, werd er nog net niet geapplaudisseerd. Dit bekende Mexicaanse ontbijtgerecht dat bestaat uit gebakken ei geserveerd met mais en een pittige saus op een tortilla is namelijk niet alleen heel lekker, maar ook voedzaam. We presenteren je daarom maar wat graag de dinervariant van dit fijne gerecht!

Spicy sambalkip-salade met wokgroenten en pindasaus

Spicy sambalkip-salade met wokgroenten en pindasaus

Zin in een bord vol smaken, maar geen zin om al te lang in de keuken te staan? Dan is dit recept echt iets voor jou! De kipstukjes marineer je in sambal en mix je vervolgens met knapperig gewokte groenten en een zelfgemaakte dressing van pindakaas, sojasaus en limoensap. Voeg daar zachte noedels, crunchy pinda’s en bosui aan toe en je hebt een goddelijke combinatie die ook nog eens supersnel op tafel staat!

Vietnamees gewokt rundvlees met lauwwarme tomaat-noedelsalade

Vietnamees gewokt rundvlees met lauwwarme tomaat-noedelsalade

Met dit bijzondere recept laten we je kennismaken met een van onze favoriete gerechten uit de Vietnamese keuken: Bo Luc Lac. Bo staat voor rundvlees en Luc Lac vertaalt zich in schudden. Letterlijk vertaald dus ‘schuddend rundvlees’. En dankzij een paar slimme trucs van onze chef staat dit snelle wokgerecht van rundvlees en noedels in zo’n 20 minuten op tafel. Je schudt het dus zo uit je mouw!

Gnocchipannetje met serranochips en babyspinazie met Italiaanse kaas

Gnocchipannetje met serranochips en babyspinazie met Italiaanse kaas

Kende je de uitspraak “In een groot gezin moet je er snel bij zijn?” Dat geldt al helemaal als je dit straks op tafel zet. De goudbruin gebakken gnocchi in combinatie met de heerlijk romige spinazie-kaassaus en knapperige serranochips zijn bijna het vechten erom waard. Wel eerlijk delen hè?

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts