Frisse zeebries: garnalencocktail in slabootjes
De garnalencocktail was een echte hit in de jaren ‘70. Vijftig jaar later bedachten wij er deze originele 2020 versie op met zelfgemaakte cocktailsaus en leuke slabootjes. De croutons van briochebrood en kiwi bekronen dit borrelhapje als een ideale opwarmer voor je smaakpapillen! Het recept vind je hier.
Op z’n Frans: uiensoep met crostini
Zin in een echte Franse klassieker op je kersttafel? Dan zit je met deze soep beslist goed! Met een heerlijke crostini van rozemarijn en romige camembert erbij maak je de smaaksensatie dubbel zo interessant, en bovendien is het 100% vegetarisch! Het recept vind je hier.
The English way: entrecôte met Yorkshire pudding
Een heerlijk malse entrecôte met een klassieke Yorkshire pudding: je zou denken dat het haast niet beter kan. Toch wel, want de spruitjes met vijgen en een romige salie-mosterdsaus brengen de smaaksensatie naar een subliem niveau! Hier vind je het recept.
Ster van de avond: bladerdeegtorentjes met peer, miso-karamelsaus en mascarpone
Bake to impress! Wil je gaan voor een elegante afsluiter van je kerstdiner? Deze zoete blikvanger zal zonder twijfel ogen (en monden) verbazen. Je maakt niet alleen je eigen karamelsaus, maar geeft die ook een unieke kick met hartige misopasta. Klinkt wat vreemd in de oren? Dat snappen we, maar je kan de smaak ervan vergelijken met de iets meer vertrouwde salted karamelsaus. Alleen heeft deze karamel nóg meer diepgang dankzij de umami smaak van de miso. Vind het recept hier.
Geen Kerstmis zonder de gezelligste liedjes, toch? Ontdek hier onze Marley Spoon Spotify playlist!