5 selfcare tips voor ontspannen feestdagen

De feestdagen kunnen naast gezellig ook best stressvol zijn. Daarom hebben wij de 5 ultieme selfcare tips op een rij gezet, waardoor jij ontspannen aan de feestdagen begint.

Door: Eva / 10/24/2019

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, en het buiten kouder wordt, kijken we voorzichtig uit naar de feestdagen! Maar behalve gezellig, kunnen die ook best wel stressvol zijn. Tussen het plannen van de dagen door, en het shoppen voor alle cadeaus, vergeet je makkelijk om ook aan jezelf te denken.

Yoga tree pose

1. Boek een massage

In drukke tijden lijdt ons lichaam vaak als eerst onder de stress die daarmee gepaard gaat. Je nek en schouders hebben het meestal het zwaarst te verduren, maar ook de rest van je lichaam ondervindt vaak de gevolgen van hectiek in je leven. Een massage is om die reden de ideale vorm van selfcare, en geeft je lichaam een boost. Laat je heerlijk verwennen door een professionele masseur of masseuse, zodat jij met een soepel lichaam en een ontspannen gevoel de feestdagen tegemoet kunt zien.

2. Plan je selfcare rituelen

In de aanloop naar de feestdagen schiet tijd voor jezelf er al snel bij in. Het lijkt wel alsof je gewoonweg niet voldoende tijd hebt om alles wat je wilt en moet doen in 24 uur te proppen. Of je nu van sporten houdt, mediteren, of gewoon een avondje op de bank wilt zitten: plan het! Je eigen rituelen zijn namelijk erg belangrijk voor het behouden van balans in je leven. Hoe chaotisch je dag ook is, er is altijd dat ene moment waar je even van geniet. Al is het maar een kop thee in avond, of een knuffel van je partner.

3. Laat je verwennen tijdens een saunadag

Misschien wel de beste manier om je even helemaal af te sluiten van de gehaastheid van alledag: een bezoekje aan de spa. Tijdens een dagje wellness kun je terecht in een gevarieerd aanbod aan sauna’s en baden. Je rolt van het ene relaxmoment in het andere en wanneer je dit combineert met een heerlijke lunch of diner creëer je voor jezelf een ultieme dag van ontspanning. Je vertrekt als herboren weer naar huis, klaar voor de feestdagen.

anshu-a-81Up ISuZd8-unsplash

4. Laat Marley Spoon de boodschappen doen

Het moeten plannen van je wekelijkse maaltijden en het daarmee gepaard gaande bezoek aan de supermarkt zorgt voor extra stress in drukke tijden. Met Marley Spoon heb je deze zorgen niet. We helpen jou met heerlijke recepten en verse ingrediënten een topmaaltijd op tafel te zetten, zonder de stress van het plannen en inkopen. Selecteer simpelweg een maaltijdbox die bij jou past, en kies jouw favoriete recepten uit ons wekelijks wisselende menu. Wij bezorgen wanneer het jou uitkomt! Lekker én stressvrij!

5. Doe mee aan een yogales

Yoga is een voorbeeld van een activiteit waarbij de focus volledig wordt verlegd van de dingen die je in het dagelijks leven bezighouden naar de oefening die je uitvoert. De controle over je ademhaling en de houdingen die je aanneemt zorgen ervoor dat je even helemaal afgesloten bent van de drukte in je leven. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat yoga een positieve invloed heeft op het zenuwstelsel. Een perfecte manier dus om te onthaasten en de focus tijdelijk naar binnen te richten.

Het mooie van bovenstaande tips is dat ze flexibel en in combinatie met elkaar kunnen worden ingezet. Door een of meerdere van deze tips toe te passen in de aanloop naar de feestdagen zijn wij ervan overtuigd dat jij deze meer ontspannen, comfortabeler en veel minder stressvol zult doormaken. Alvast een fijne feestdagen! 🎄

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.