Seamore: zeewier is de nieuwe pasta

Van pasta tot wraps en zelfs bacon: je kunt het ook van zeewier maken. Onze leverancier Seamore hoopt hiermee zelfs een oplossing te bieden voor voedselschaarste op de wereld.

Seamore: zeewier is de nieuwe pasta

October 30, 2019

Van pasta tot wraps en zelfs bacon: je kunt het ook van zeewier maken. Onze leverancier Seamore hoopt hiermee zelfs een oplossing te bieden voor voedselschaarste op de wereld.

Himanthalia (zeewier)

Je hebt ze misschien al eens voorbij zien komen in je maaltijdbox: groene zeewier wraps. Ze zijn afkomstig van onze Nederlandse leverancier Seamore, die producten als pasta, brood, wraps en zelfs bacon maakt van zeewier. Wie zitten er achter Seamore, en hoe kwamen ze op dit idee?

Zeewier tegen voedselschaarste

De Nederlandse Willem Sodderland bestelde in 2013 tijdens een familievakantie op Ibiza een zeewiersalade bij een restaurant. De groene alg was zo goed vermomd als tagliatelle, dat Willem in eerste instantie niet doorhad dat er zeewier op zijn bord lag. Een idee was geboren: wat als de helft van alle pasta op de wereld werd vervangen door zeewier? Het zou wel eens een oplossing kunnen zijn voor een constant groeiende wereldbevolking en de steeds schaarser wordende landbouwgrond. Zeewier heeft immers geen extra water, mest, pesticiden of aandacht nodig om te groeien. Eenmaal terug in Nederland, zette Willem de eerste stappen in het oprichten van Seamore.

SEAMORE PAGE IMAGES 4

Himanthalia: zee spaghetti

Na een hoop experimenten in eigen keuken, het ontwikkelen van recepten, het testen van het water aan de Ierse Westkust (Connemara, om precies te zijn) en een geslaagde crowdfundcampagne, kwam in augustus 2015 ‘I Sea Pasta’ op de markt. Deze pasta wordt gemaakt van Himanthalia, een zeewiersoort die je zo van de rotsen kunt plukken en de bijnaam ‘zee spaghetti’ heeft. De slierten hebben een ziltige smaak die steeds meer naar zee gaan ruiken zodra je deze kookt.

Seabreeze

Iets waar veel mensen in het begin aan moeten wennen, maar daar gaat Seamore leuk mee om. Zo publiceerden ze op de website grappige ‘dating tips’ voor mensen die voor het eerst met ‘I Sea Pasta’ koken. Meng de zeewierpasta de eerste paar keren bijvoorbeeld met normale pasta, om aan de smaak te wennen, en voeg wat citroen en gember aan het water toe tijdens het koken om de ziltige smaak, oftewel ‘seabreeze’, te verminderen. Seamore (en wij bij Marley Spoon) beloven één ding: na een paar keer proberen wil je niets anders meer! De pasta is bovendien glutenvrij, organic, vegan, en zit vol met vezels, jodium, ijzaer en Omega3. Een echte boost voor je lichaam dus!

ID4038 WEB-e5b0e1a69d4f194c12dc10093c53608c

Meer Seamore

Al snel begon het Seamore team na te denken over wat er nog meer mogelijk was met zeewier. Inmiddels zijn ook ‘I Sea Wraps’, ‘I Sea Bread’ en ‘I Sea Bacon’ op de markt. De wraps gebruiken wij bijvoorbeeld voor dit heerlijke recept voor wraps met garnalen, wortel en yoghurtdressing. Voor meer informatie over de voedingswaarden, zeewier oogst, en voor meer recept inspiratie, kun je terecht op de website van Seamore!

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts

Je kunt betalen met

Social media

2023 © Marley Spoon B.V. Alle rechten voorbehouden.