Pimp je brunch met deze 4 pannenkoek recepten

Hollandse pannenkoeken zijn altijd een schot in de roos, maar misschien wil je een keer wat anders? Met deze 4 pancake recepten kan je je smaakpapillen smaakpapillen laten vliegen naar een exotisch eiland, Rusland, Frankrijk of tijdreizen naar de VS - aan jou de keuze!

Door: Louie Van Nieuwenborgh / 01/21/2021

1. 🇷🇺 Russische syrniki

Deze pannenkoekjes zijn in Rusland een echte hit op familiefeesten. Traditioneel worden ze gemaakt met kwark, maar wij steken het recept voor de gelegenheid in een nieuw jasje. Je maakt deze pancakes met ricotta en giet er een heerlijke saus van witte chocola, munt en basilicum bovenop. Werk af met wat hazelnoten en cranberries en je hebt een smaaksensatie van de bovenste plank! Het recept vind je hier terug.

2. 🌴 Tropische maanzaad pancakes

Als je houdt van frisse smaken, dan zit je met deze tropische pannenkoekjes beslist goed. Je kan er een leuk ogende stapel van maken en ze vervolgens naar wens overgieten met zelfgemaakte passievruchtsaus & yoghurt. Kokos is natuurlijk dé exotische finishing touch bij uitstek! Hier vind je het recept.

3. 🇫🇷 Franse chocolade crêpes

Mmmmh… la cuisine française! Als het om kokkerellen gaat, weten de Fransen als geen ander van aanpakken. Deze chocolade versie van de klassieke crêpes serveer je met appel, slagroom en gekaramelliseerde hazelnoten. Er zijn slechtere manieren om je smaakpapillen ‘s ochtends te verwennen, niet? Ontdek het recept hier.

4. 🇺🇸 Red velvet pancakes

Red velvet cake was aan het begin van de 20e eeuw enorm populair in het Zuiden van de Verenigde Staten. Meer dan 100 jaar later wordt deze cake nog steeds gesmaakt, en wordt het recept wereldwijd steeds heruitgevonden. Voor de gelegenheid transformeerden we het originele recept tot deze oogstrelende pancakes met witte chocoladesaus en granaatappel. En maak je geen zorgen, de rode kleur komt niet van kleurstof, maar wel van rode bieten! Ontdek het recept hier.