Onze top 7 recepten met portobello

De koning onder de paddenstoelen: de portobello! Een heerlijke, vlezige en stevige paddenstoel die zich perfect leent om te vullen met allerlei heerlijke en smeuïge mengsels. Benieuwd naar onze top 7? Check alle recepten met portobello dan snel!

Door: Marley Spoon / 10/26/2018

1. Mediterraanse gevulde portobello uit de oven met krokant kaaskorstje en artisjok-linzensalade

Die zien er machtig uit, deze portobello champignons. Ze zijn groot en je kunt ze fantastisch vullen met van alles en nog wat. We doen er een heerlijke verse pesto in en vullen hem verder met parmezaan en mozzarella. Deze rijk gevulde paddenstoel is super lekker, en met de grote hoeveelheid groenten en een frisse rucolasalade kun je vol verwachting aan tafel schuiven.

2. Gevulde portobello's met knapperige aardappeltjes en peterseliesaus

Deze portobello’s laten je smaakpapillen versteld staan! We vullen deze reus met kaas en knapperige amandelen. Daarnaast serveer je knapperige aardappeltjes in een jasje van honing en citroen. Het geheel wordt afgemaakt door een fris peterseliesausje. Smullen maar!

3. Gevulde portobello met linzensalade en geroosterde babymaïs

Het is weer tijd voor de prachtige reuzenpaddenstoelen: portobello's! Dit keer bak je ze in de oven gaar met een mooi knapperig korstje van bergkaas. Daarbij serveer je een frisse salade van linzen en peterselie en knapperig gebakken babymaïs. Gegarandeerd smullen!

4. Gevulde portobello's met sperziebonen-linzensalade

Yes, er staat er eindelijk weer een op het menu! Deze jongen is de koning onder de paddenstoelen: de portobello. De portobello is de kastanjechampignon of witte champignon die volgroeid is. En dat leent 'ie zich perfect om te vullen, bijvoorbeeld met deze heerlijke crème fraîche-chilisaus vulling. Lekker!

5. Gevulde portobello op linzenstoofpotje met sperziebonen

Wist je dat de ‘linze’ een peulvrucht is die al voor onze jaartelling op grote schaal werd verbouwd? De linze wordt al genoemd in het Oude Testament en wordt sindsdien over de gehele wereld verbouwd en gegeten. Linzen zijn eigenlijk zaden van de plant, die gedroogd worden en dan gegeten kunnen worden. In dit gerecht maak je er een heerlijk stoofpotje mee!

6. Hartig gevulde portobello romige spinazie en kaas-kletskop

Van portobello’s kunnen we geen genoeg krijgen, daarom hebben we er speciaal voor jou een kerstrecept mee gemaakt. De uitgeholde portobello vul je met een mengsel van zijn eigen ‘vlees’, walnoten en kaas. De romige pastinaak-spinaziepuree met dragon en kaas-kletskop zorgen voor een rijk gerecht met een feestelijk tintje. De geroosterde rode biet haalt de winter nog even extra in huis. Fijne kerst!

7. Riant gevulde portobello's met knoflookkruim & peren-notensla

Deze reuzenchampignon heeft dan wel een fancy naam, maar eigenlijk is ze niets anders dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. Het succes van de portobello is van de V.S. naar Europa overgewaaid, en terecht! Vanwege zijn grootte is ‘ie ideaal om te vullen. Wij geven je een handige truc: bak de champignon eerst kort in de oven. Zo wordt de vulling niet zompig en behoudt de champignon zijn vlezige structuur.

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.