Onze chefs zweren bij deze 10 taco recepten

Open een ijskoude Desperados, halveer die avocado en drizzle wat limoensap over deze 10 goddelijke taco recepten. ¡Buen provecho!

Onze chefs zweren bij deze 10 taco recepten

October 25, 2018

Open een ijskoude Desperados, halveer die avocado en drizzle wat limoensap over deze 10 goddelijke taco recepten. ¡Buen provecho!

Taco van romanasla met kidneybonen, maïssalsa en zure room

Taco van romanasla met kidneybonen, maïssalsa en zure room

Zo heb je romanasla vast nog nooit gebruikt! Je vult de grote bladeren met een puree van kidneybonen en courgette en een licht pittige salsa van tomaten en maïs. Top het geheel af met frisse zure room, lekker!

Taco’s met groentenvulling en frisse limoensalade

Taco's met groentenvulling en frisse limoensalade

Caramba! Deze zachte taco’s vul je met een rijke groentevulling, bestaande uit aubergine, tomaat, courgette, ui en chili. Daarbovenop serveer je wat frisse coleslaw van koolrabi en wortel. Een Margarita, iemand?

Taco’s met smokey tofu en nectarine-salsa

Taco's met smokey tofu en nectarine-salsa

Taco time! Chef-kok Hannah heeft een heerlijke vegan versie van dit Mexicaanse oogappeltje voor je gemaakt. Je maakt een vulling van tomaat, gerookte tofu en rijst, en topt het af met een nectarine-salsa. Deze wil je zeker proberen!

Zalmforel taco’s met komkommersalade en bonenpasta

Zalmforel taco's met komkommersalade en bonenpasta

Vistaco’s zijn al lange tijd een enorme hit in Mexico en de Verenigde Staten, en ook wij zijn enorme fans. Je neemt kleine zachte tortilla’s, verdeelt er wat bonenpasta over, dan wat komkommersalade en tot slot stukjes zachte zalmforel. Het bestek hoeft niet op tafel, eet lekker met je handen. Buen provencho!

Taco bowl met bonen-quinoa knapperige rode kool en limoencrème

Taco bowl met bonen-quinoa knapperige rode kool en limoencrème

Aan dit magnifieke gerecht komt geen tortilla te pas. Echter zouden alle componenten samen prima als vulling voor jouw wrap of taco kunnen dienen, maar wij serveren ze met elkaar op een bord. En, met een beetje time management en hulp van voorgesneden groenten heb je dit gerecht zo op tafel. Terwijl de quinoa op het vuur staat, maak je een slaw van knapperige rode kool en flans je een frisse limoencrème in elkaar.

Feta-bonentaco’s met champignons en babysnijbiet

Feta-bonentaco's met champignons en babysnijbiet

Tacofans, verzamelt u! Want deze gevulde exemplaren knappen bijna uit hun velletje van de smaak. Dankzij een geurige specerijenmix met een kick, sappige paddenstoelen en lichtzoete baby-snijbiet tikt ons favo Mexicaanse streetfood alle hokjes aan. We geven je ook nog eens lekker veel feta, om er nog een groter fiësta van te maken.

Knapperige vistaco’s met een frisse nectarinesalsa

Knapperige vistaco's met een frisse nectarinesalsa

Taco’s zijn in het huis van onze chef Tamara vaste prik en deze knapperige vistaco’s zijn daar zeker geen uitzondering op. De vis wordt in een licht kruidig jasje gepaneerd en lekker krokant gebakken om vervolgens in warme tortilla’s met een zinderende nectarine-tomatensalsa te worden opgediend. Serveer alles in schaaltjes op tafel, zodat iedereen gemakkelijk zelf zijn taco kan samenstellen.

Taco’s met “jerk chicken” en een pittige ananas-radijs pickle

Taco's met

We nemen je mee op reis naar het zonnige Jamaica met dit door “jerk chicken” geïnspireerde recept. “Jerk” is de minder fraaie naam voor de lokale specerijenmelange, gemaakt van Scotch Bonnet chilipepers. Deze pepers zijn extreem pittig, dus we hebben onze melange getemperd en combineren ‘m met malse kip. Stop de kip met bonenpuree en een frisse saus in jouw taco voor een zinderende zomerbite!

“Pork belly” taco’s gevuld met appel-koolslaw & bonendip

Varkenslapjes zijn terug van weggeweest en wij vieren dat met deze smakelijke taco’s! De lapjes worden in kleinere stukjes gesneden en met een pittige specerijenmelange op laag vuur gebakken zodat het vet uitbakt en het binnenste mals blijft. De knapperige slaw van rode kool, wortel en appel is in een handomdraai klaar en in combinatie met de citroenige saus perfect om dit prachtige stukje vlees te herontdekken!

Maïstaco’s met mango-salsa gebakken bonen & koriander-cashewdip

Maïstaco's met mango-salsa gebakken bonen & koriander-cashewdip

Deze taco’s waren in de testkeuken zó verdwenen, dus we weten zeker dat dit bij jou thuis ook het geval zal zijn! De gebakken knoflook-bonen en frisse mango-tomatensalsa maken van elke maïstaco een feestje. Je maakt er een romige dip bij door geweekte cashewnoten en verse koriander met een mespuntje chili en knoflook glad te pureren. De perfecte topping voor dit kleurige gerecht!

Nieuw bij Marley Spoon? Bekijk de beste Marley Spoon kortingsbonnen van het jaar!

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts