6 x smakelijke Mexicaanse recepten met een twist

Gek op guacamole, taco's, burrito's en ander Mexicaanse klassiekers? Probeer dan onze recepten geïnspireerd door de Mexicaanse keuken, maar met een Europese twist. Eet smakelijk!

6 x smakelijke Mexicaanse recepten met een twist

October 13, 2020

Gek op guacamole, taco's, burrito's en ander Mexicaanse klassiekers? Probeer dan onze recepten geïnspireerd door de Mexicaanse keuken, maar met een Europese twist. Eet smakelijk!

1. Goedgevulde chili con carne met crème fraîche en basmatirijst

Goedgevulde chili con carne met crème fraîche en basmatirijst

Een hartige, goedgevulde chili con carne is eigenlijk altijd een goed idee. Elke keer dat we het maken, vragen we ons af waarom we dit niet elke dag eten. Deze versie heeft extra veel groenten en wordt geserveerd op basmatirijst en een gulle hoeveelheid frisromige crème fraîche. Lees ons recept voor goedgevulde chili con carne met crème fraîche en basmatirijst.

2. Tortillapizza met feta en guacamole en maïs, koriander en limoen

Tortillapizza met feta en guacamole en maïs, koriander en limoen

Mexico meets Italië in deze pizza’s gemaakt van tortilla’s. Je belegt ze met typische tex mex-ingrediënten zoals maïs, koriander en tomaat en brengt alles op smaak met gerookt paprikapoeder. Met feta in plaats van mozzarella en een dot guacamole erop is je “pizza” compleet. Hier vind je het recept voor tortillapizza met feta en guacamole en maïs, koriander en limoen.

3. Burrito’s met rundergehakt en zwarte bonen, tomatensalsa en rodekoolslaw

Burrito's met rundergehakt en zwarte bonen, tomatensalsa en rodekoolslaw

Niemand weet waar de naam ‘burrito’ vandaan komt. Het betekent letterlijk ‘kleine ezel’. Niet omdat er vroeger ezelvlees in verwerkt werd overigens. Sommigen denken dat het te maken heeft met de vorm waarin een burrito gevouwen wordt. Die lijkt een beetje op een ezelsoor. Anderen denken dat de naam verwijst naar de bepakking die ezels op hun rug droegen. Hoe dan ook, wij zijn er dol op en jij vast ook. Ontdek snel het recept voor burrito’s met rundergehakt en zwarte bonen, tomatensalsa en rodekoolslaw.

4. Quesadilla’s met tomaten en maïs met cashewdip, guacamole en salade

Quesadilla's met tomaten en maïs met cashewdip, guacamole en salade

Deze snelle quesadilla’s met maïs en tomaat staan snel op tafel. En in plaats van kaas , maak je een veganistische vulling. Daarvoor pureer je cashewnoten, edelgistvlokken en gekookte wortels tot een romige dip. Je eet er natuurlijk guacamole bij. Lees het recept voor quesadilla’s met tomaten en maïs met cashewdip, guacamole en salade.

5. Mexicaanse aardappelsalade met gegrilde babyromana en kaas

Mexicaanse aardappelsalade met gegrilde babyromana en kaas

Vandaag bewijzen we dat een lekkere maaltijd niet per se vlees nodig heeft. De grillsmaak van de babyromana is namelijk zo goed dat je het vlees niet eens zult missen. Dus serveer je ze als ster van de maaltijd naast een salade met typisch Mexicaanse ingrediënten als maïs en een dressing die je op smaakt brengt met lekker smoky paprikapoeder en fris limoensap. Wat ons betreft een ideale combinatie! Lees het recept voor Mexicaanse aardappelsalade met gegrilde babyromana en kaas.

6. Mexicaanse slabootjes met gerookte kip en kidneybonen, koriander en limoendip

Deze snelle slabootjes in een Mexicaans jasje zijn lekker koolhydraatarm en bovendien gezond. Je vervangt de gebruikelijke taco’s door slabladeren van romanasla en de stevige bonenstoof zorgt ervoor dat je toch verzadigd van tafel gaat. Bekijk ons recept voor Mexicaanse slabootjes met gerookte kip en kidneybonen, koriander en limoendip.

Benieuwd wat er nog meer op ons menu met wekelijks 30 wisselende recepten staat? Ontdek andere keuken en gerechten hier op het menu.

Voeg Mexicaanse recepten toe aan je box!

Voeg Mexicaanse recepten toe aan je box!

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts