Waarom maaltijdboxen de supermarkt verslaan

Maaltijdboxen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse retaillandschap. Maar vervangen ze uiteindelijk ook de supermarkt? Marley Spoon legt je graag uit waarom je met een foodbox beter af bent dan met boodschappen doen in de supermarkt.

Door: Lisa / 08/29/2019

Maaltijdbox van Marley Spoon

Wat is een maaltijdbox?

Een maaltijdbox bestel je online en bevat alles wat je nodig hebt om zelf een gezonde maaltijd te koken. Vervolgens krijg jij alle ingrediënten die je nodig hebt om de door jou gekozen recepten te maken tot aan de deur bezorgd, plus handige receptkaarten waarmee je makkelijk een lekkere en voedzame maaltijd op tafel zet. Dat is dus niet alleen makkelijk, je ontdekt ook wekelijks nieuwe recepten!

Wat zijn de voordelen van een maaltijdbox?

Het grootste voordeel van een foodbox is natuurlijk de tijd die je ermee bespaart. Omdat je alle boodschappen thuisbezorgd krijgt, kun je die lange rijen in de supermarkt lekker overslaan, en hoef je niet meer na te denken over een boodschappenlijstje.

Daarnaast ontdekten onderzoekers aan de Universiteit van Michigan begin dit jaar dat maaltijdboxen milieuvriendelijker dan supermarkten zijn: de CO2-voetafdruk van een maaltijd ligt 33% lager wanneer deze met een foodbox wordt gekookt, dan wanneer de ingrediënten uit de supermarkt komen.* Dit komt voornamelijk omdat alle ingrediënten in een maaltijdbox precies de juiste hoeveelheid worden verpakt, waardoor je na het koken niets overhoudt of weg hoeft te gooien, terwijl je in de supermarkt vaak meer koopt dan je nodig hebt. Laat ons dus maar de boodschappen bezorgen!

Hoe kun je verschillende maaltijdboxen vergelijken?

Als je eenmaal besluit om voor een foodbox te gaan, waarom zou je dan voor Marley Spoon kiezen? We zetten graag onze voordelen voor je op een rij:

Wekelijks 30 nieuwe, lekkere recepten

Zin in pizza, of wil je juist een week extra gezond eten? Waar je ook zin in hebt, wij zorgen dat het op ons menu staat! Marley Spoon inspireert je wekelijks met 30 nieuwe en gevarieerde recepten. Dankzij onze recepten ontdek je nieuwe smaakcombinaties en kooktechnieken, die ook later nog van pas komen in de keuken! Neem bijvoorbeeld hier alvast een kijkje naar 7 gezonde recepten waardoor jij goed in je vel zit.

gegrilde auberginesteaks-7e7ffc1d9727d5e310a2bd63ad73d358

Jij kiest wanneer je kookt

Wij begrijpen dat in het leven niet altijd alles volgens plan loopt. In tegenstelling tot bij de supermarkt, zit je bij ons niet aan openingstijden vast: wij bezorgen jouw maaltijdbox ook ‘s avonds of in het weekend. Ook kun je met Marley Spoon makkelijk een bestelling overslaan, wanneer je een week geen box nodig hebt. Ook zijn we flexibel in onze bezorging: je kunt altijd je bezorgadres wijzigen, bijvoorbeeld naar de buren of je werk.

Altijd verse ingrediënten

Goede ingrediënten maken onze maaltijdbox speciaal. Terwijl je in de supermarkt niet altijd zeker bent van de kwaliteit en herkomst van de producten, garanderen wij de lekkerste ingrediënten voor jouw gezonde maaltijd, het liefst biologisch en van eigen bodem. Denk daarbij aan verse groenten, goed vlees en andere verrassende producten boordevol smaak. Gekoeld vervoerd, en vers bij jou thuis!

Zit je aan een abonnement vast?

Bij Marley Spoon sluit je een flexibel lidmaatschap af. Dat betekent dat je in principe wekelijks een maaltijdbox ontvangt, maar altijd een week kunt overslaan en je lidmaatschap kan pauzeren of stopzetten wanneer je wilt. Je kunt dit tot 6 dagen voor de volgende leverdag doorgeven via de app of in je online account. Maar wij gaan er natuurlijk van uit dat je na één box niet meer zonder kunt!

NL January Content Time Saving

Hoe kun je je registreren bij Marley Spoon?

Een maaltijdbox bestellen kan in vijf simpele stappen:

1. Kies je box

Hoeveel maaltijden jij per week kookt, en voor hoeveel personen, kies jij zelf. Bij Marley Spoon bestel je een foodbox vanaf €49.89 per week.

2. Stel je locatie in

Laat ons weten waar we jouw box kunnen bezorgen! Wij leveren overal in Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden en Zeeuws-Vlaanderen.

3. Bezorging

Kies een standaard bezorgdag en de tijd waarop je jouw box wilt ontvangen. Ook dit kun je wekelijks tot 6 dagen voor de eerstvolgende leverdag aanpassen.

4. Betaling

Vul je betaalgegevens in en klaar is kees! Je kunt bij ons betalen met Visa, Mastercard, American Express, PayPal en IDeal.

5. Selecteer jouw recepten

Nu komt het leukste deel! Je kunt de Marley Spoon recepten voor jouw maaltijdbox kiezen, en al tot 8 weken vooruit plannen! Wil jij al voordat je je aanmeldt weten wat de pot schaft? Kijk dan hier om te kijken welke lekkere en gezonde recepten er de komende weken op ons menu staan!

**Voor het onderzoek werken maaltijdboxen vergeleken met supermarkten in de Verenigde Staten.*

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.