Begin de lente goed met onze top 5 lente ingrediënten

Op 20 maart was het zover: de lente is begonnen! We laten de koude en regenachtige winter achter ons, en maken ons klaar voor frisse, kleurrijke lenterecepten op het menu. Dit zijn onze favoriete ingrediënten om deze lente mee te koken.

Door: Lisa / 03/12/2020

Radijsjes

Deze knapperige rondje worteltjes zijn een van de lekkerste groenten om rauw te eten. Wat een geluk dat ze deze lente weer volop te krijgen zijn! Radijsjes hebben een scherpe, peperachtige smaak die je eventueel wat milder kunt maken door ze te schillen. Wij eten ze graag in salades, gepekeld, of gewoon als snack (gedoopt in wat water met zout!). Je vindt ze bijvoorbeeld terug in dit recept voor een quinoa-zalmbowl met zoetzure radijs en wasabimayo.

Drie radijsjes naast elkaar

Asperges

Iets waar we bij Marley Spoon de hele winter op hebben gewacht, is het aspergeseizoen. In maart kunnen we eindelijk weer genieten van deze, gezonde, lange steel. Behalve lekker, is de asperge ook nog eens een erg bijzondere groente, waarover we eerder 10 leuke feitjes opschreven. Weet jij bijvoorbeeld waarom het aspergeseizoen ieder jaar op 24 juni eindigt? Bij Marley Spoon vind je de groente bijvoorbeeld in dit heerlijke recept voor risotto met venkel en saffraan.

Rode bietjes

Hmmm, bietjes! Deze zoete, rode vitaminebommetjes zijn een van onze favoriete ingrediënten in de lente. Gekookt of geroosterd is deze groente is namelijk perfect voor in een frisse salade. De goddelijke combinatie van geitenkaas (of feta) met rode bietjes ken je vast al, maar bij Marley Spoon experimenteren we graag met nog veel meer combinaties. Probeer bijvoorbeeld deze lentesalade met gerookte zalm, rode bietjes, appel en mierikswortel.

Bosui

De bosui wordt vaak verward met de lente-ui. En dat is niet gek: de bosui is namelijk een echte lentegroente, terwijl de lente-ui het hele jaar verkrijgbaar is. Een lente-ui is eigenlijk een te vroeg geoogste bosui. Een bosui lijkt aan de onderkant al meer op een ui, en heeft lange bladeren, terwijl de lente-ui meer op een dunne prei lijkt. Wij zijn fan vanwege de zoete en subtiele smaak. Ook op ons menu vind je deze groente terug, bijvoorbeeld in dit recept voor Mexicaanse frieten met mais, cheddar en bosuitjes.

Lente-ui of bosui

Rabarber

Ook rabarber hebben we deze winter flink gemist. En hoewel veel mensen deze zoet-zure groente vooral kennen van jam en compote, kun je er nog veel meer mee mee, zoals roosteren, stoven of pureren. Of wat dacht je van ons recept voor rabarber-paprikasoep met walnoten?

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.