Kook de beste paasbrunch met deze originele recepten

Op zondag 21 april staat Pasen weer voor de deur! Eet je gezellig samen met familie of vrienden, maar weet je nog niet wat? Wij hebben het recept voor de beste paasbrunch: kook deze heerlijke paasgerechten!

Door: Marley Spoon / 04/09/2019

1. Tartine met walnootpesto met peer en zachte geitenkaas

Pasen betekent lente, en niets zegt zo duidelijk lente als fruit op je bord! Daarom maak je dit jaar in een handomdraai dit bijzondere en snelle recept met peer. Blend eerst een pesto van spinazie, walnoten en basilicum en bestrijk hiermee de ciabatta. Verspreid daarover plakjes peer. Top de tartine af met zachte geitenkaas en serveer je voorjaarsbroodje met een spinazie-bietensalade. Op het goede leven!

2. Kruidige parelcouscoussalade met kikkererwten, broccoli en feta

Een frisse salade op de brunchtafel doet het altijd goed! Met de lente in onze bol en warmere temperaturen op komst, is dit een lichte maar toch voedzame toevoeging. Voor deze grote favoriet met een basis van parelcouscous rooster je de broccoli en kikkererwten lekker knapperig in de oven. De citroendressing en verkruimelde feta geven nog net dat beetje extra. Dat stukje vlees mis je zo zeker niet!

3. Maïs-ricottafritters met courgette-bloemensalade

Eigenlijk is ricotta geen kaas. Bij het maken van kaas wordt melk namelijk gescheiden in wrongel en wei. Van de wrongel wordt kaas gemaakt, de wei wordt weggegooid of gebruikt om ricotta van te maken. Wij gebruiken dit lichte 'kaasje' hier om heerlijk zomerse “pannenkoekjes” te maken. De ricotta combineer je namelijk met zoete mais en serveer je naast een salade met een kervel-citroendressing. Heerlijk!

4. Broodje rundersaucijs met tuinkersspread en komkommerlint

Een broodje worst, maar dan net wat anders en een stuk luxer. Anders kunnen we deze frisse baguette met rundersaucijs niet omschrijven. De licht peperige tuinkers gemengd met zure room is de ideale basis, de kruidige saucijzen en knapperige sla maken van je broodje helemaal een feest. Erbij serveer je crunchy radijsjes en komkommerlinten voor een ultiem bordje voorjaar.

Eet je met Pasen niet thuis? Je kunt je Marley Spoon bestelling ook altijd op een ander adres laten bezorgen: pas eenvoudig je adres aan in je account. Zo verras je jouw vrienden of familie met een maatlijdbox en kun je samen een heerlijk en stress-vrije paasbrunch koken.

Benieuwd wat er nog meer op het menu staat? Dat vind je hier!

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.