5 x Italiaanse recepten om je vingers bij af te likken

Deze heerlijke Marley Spoon gerechten brengen je regelrecht naar Italië! Met 30 wekelijkse recepten op ons menu is er nu nóg meer keuze aan pasta, spaghetti, lasagne, risotto en meer! Bekijk snel wel recept jij wilt koken.

Door: Marley Spoon / 10/01/2020

1. Champignonrisotto met spinaziepesto en walnoten met cherrytomaten

Champignonrisotto met spinaziepesto en walnoten met cherrytomaten Risotto is veel te lekker om alleen te maken op speciale momenten. En zo moeilijk is het echt niet. Met een beetje aandacht en liefde zet iedereen een heerlijke risotto op tafel. Deze vegetarische variant bijvoorbeeld, met champignons, cherrytomaten en spinazie-walnootpesto. Lees hier het recept voor champignonrisotto met spinaziepesto en walnoten met cherrytomaten.

2. Gehaktballen in citroen-kappertjessaus met torchiette en cavolo nero

Gehaktballen in citroen-kappertjessaus met torchiette en cavolo nero Pasta met gehaktballen is vooral in de Italiaans-Amerikaanse keuken een klassieker. In de VS eten ze dit comfortfood traditioneel in een rode saus, vergezeld van lekker veel kaas. Jij maakt een verfijndere versie, met een mooie saus van citroen en kappertjes en - dankzij de cherrytomaten en cavolo nero - ook nog eens een goede portie groenten. Bekijk snel ons recept voor gehaktballen in citroen-kappertjessaus met torchiette en cavolo nero.

3.Penne all'arrabbiata met artisjok en mozzarella

Penne all'arrabbiata met artisjok en mozzarella Een van onze grote favorieten is terug van weggeweest: penne all'arrabiata! We hebben 'm in een nieuw jasje gestoken, waardoor je hem in een half uurtje op tafel hebt staan. De sugo wordt volgens traditioneel recept gemaakt van in olijfolie gegaarde knoflook, tomaten en chilipepers. ‘Arrabiata’ betekent boos, wat slaat op de pittigheid van het gerecht. Je bepaalt zelf hoe ‘boos’ jouw saus wordt, want jij doseert de chili! Hier lees je het recept voor penne all'arrabbiata met artisjok en mozzarella.

4. Pollo alla cacciatore met gnocchi en olijvengremolata

Pollo alla cacciatora mit Gnocchi und Oliven-Gremolata

Cacciatore is Italiaans voor jager en verwijst naar de manier waarop Italiaanse jagers hun kip bereiden. In principe is daar een hoop geduld voor nodig, want je stooft de kip (meestal de dijen) tot het vlees van het bot valt. Wij ontwikkelden een snellere variant voor je die minstens even lekker is. Hier lees je het recept voor pollo alla cacciatore met gnocchi en olijvengremolata.

5. Snelle spaghetti met spekjes en walnoten, romige spruitjes en kaas

Spaghetti mit Bacon und Walnüssen mit cremigem Rosenkohl und Käse

Wij verheugen ons elk jaar weer op het spruitjesseizoen. Zeker als we deze smakelijke minikooltjes mogen combineren met knapperig gebakken spekjes, geschaafde Italiaanse kaas en romige spaghetti. En om het af te maken strooien we er ook nog een handje geroosterde walnoten overheen. Lees hier ons recept voor snelle spaghetti met spekjes en walnoten, romige spruitjes en kaas.

Benieuwd wat er nog meer op ons menu met wekelijks 30 wisselende recepten staat? Ontdek andere keuken en gerechten hier op het menu.

Voeg Italiaanse recepten toe aan je box!