Creatieve ideeën voor de kersttafel ✨

Voor je het weet zijn de Kerstdagen aangebroken - maar hoe ziet de tafel er eigenlijk uit? Met deze tips schitteren al jouw kerstgerechten op een bijzonder mooi gedekte tafel!

Door: Lisa / 12/20/2018

Na eindeloos alle winkels afstruinen voor de leukste cadeautjes en de juiste ingrediënten ben je bijna klaar voor het ontvangst van de eerste gasten. Maar het laatste waar je aan gedacht hebt: de tafel setting! Staat het perfecte menu klaar, maar geen gezellige tafeldecoratie om het op te serveren? Dan valt zo'n beetje het hele diner in duigen. Dat willen we natuurlijk voorkomen! Hier een paar lastminute decoratie tips van onze foodstylist zodat ook jouw kersttafel er op en top uitziet.

kersttafel

Tip 1: Less is more

Laat je gerechten de show stelen en hou de decoratie minimaal. Je hebt niet veel nodig om je diner tafel in de kerststemming te laten komen met een bord vol kerst-foodporn!

kersttafel

Tip 2: Gebruik wat je hebt

Een versierde kersttafel hoeft niet duur te zijn, gebruik dingen die je al in huis hebt of uit de natuur. Maak bijvoorbeeld het weekend voor de kerst een wandeling in het bos en verzamel dennenappels. Heb je nog ergens een stukje stof liggen, of een oud t-shirt? Knip deze dan in gezellige kerststerretjes voor op tafel.

Heb je geen tijd voor een wandeling? Geen nood! Knip wat takjes uit je kerstboom en drappeer deze over tafel, of op de servetten naast het bestek.

kersttafel
kersttafel

Tip 3: Ga voor creatief met kruiden

Verse kruiden zijn niet alleen noodzakelijk voor het maken van heerlijke gerechten, ook kun je er de tafel bijzonder leuk mee decoreren. Gebruik bijvoorbeeld tijm in een lege fles als kaarsenstandaard, en rozemarijn of verse oregano op je servet.

kersttafel
kersttafel
kersttafel

Aan de slag!

Ga jij aan de slag met onze tips? Deel het resultaat op instagram en gebruik #marleyspooning #kerstdiner en wie weet zie je jouw foto terug op ons account!

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.