Hygge – het Deense recept voor een gelukkig leven!

Vanaf 1 oktober levert Marley Spoon ook maaltijdboxen in Denemarken! Passend bij deze stap, en bij het begin van het winterseizoen, vertellen we je vandaag over het Deense begrip ‘Hygge’ (spreek uit: huuge).

Door: Lisa / 10/01/2019

Hygge

Wat betekent Hygge eigenlijk?

Vreemd genoeg komt de term eigenlijk uit Noorwegen. Pas in de 18e eeuw, verscheen het woord in het Deens. Vertaald naar het Nederlands, betekent het ‘gezelligheid’ of ‘welzijn’. Maar Hygge is veel meer dan dat, en kan in alle aspecten van het leven van toepassing zijn. Het komt erop neer, dat je mooie momenten moet creëren in het leven, van de kleine dingen moet genieten, en het negatieve achter je moet laten: het recept voor een zo aangenaam mogelijk leven. Precies wat we nodig hebben in de koude herfst- en wintermaanden.

Onze tips voor meer Hygge:

alex-geerts-NuO6iTBkHxE-unsplash

1. Maak het binnen gezellig

Als het buiten koud is, is er niets beters dan het gezellig thuis maken. Een donzige deken, grote kussens, een aantal mooie kamerplanten en de favoriete foto aan de muur.

2. Licht is belangrijk

Veel 'hygge'-adviseurs vinden het juiste licht bijzonder belangrijk voor hun gevoel van welzijn. Gedempt licht, kaarslicht en verschillende kleine lichtbronnen maken het binnen erg gezellig. Natuurlijk overtreft een open haard alles!

3. Leef in het moment

Het gaat bij Hygge niet zozeer om materiële dingen, maar om te genieten van fijne momenten. Besteed aandacht aan de kleine dingen in het leven! Hygge is bedoeld om stabiliteit, rust en tevredenheid over te brengen.

4. Ontspanning

Alles wat ontspannend is, telt als Hygge! Of je nou alleen bent, met vrienden, of met familie. Denk aan een kop warme chocolademelk op een koude dag, onder een dekentje op de bank je favoriete boek lezen, of een fijne wandeling maken. Hygge is alles, wat jou goed doet.

5. Lekker eten en drinken

Ook bij Hygge speelt eten een belangrijke rol. Een gezellige kookavond met vrienden, een goed glas wijn bij je lievelingsmaaltijd, of het bakken van je favoriete taart geeft meer voldoening dan ‘even snel’ wat eten. Neem dus de tijd om van je eten en drinken te genieten, en dit te delen met vrienden of familie! Marley Spoon helpt je daar natuurlijk graag bij. Benieuwd wat er de komende 4 weken op ons menu staat?

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.