Het favo ontbijt van de vaderfiguren van 3 Spooners

Hoewel elke dag een reden kan zijn om je vader(figuur) te waarderen, zetten we ze op 20 juni extra in het zonnetje! En wat past er beter bij Vaderdag dan een gezellig ontbijt? Wij vroegen alvast 3 Spooners naar hun zoetste (of zoutste) herinneringen aan hun vader(figuren)...

Door: Louie Van Nieuwenborgh / 05/31/2021

🇪🇺 Gijs: EU Partnerships & PR Manager

Gijs compressed

Wat waardeer je aan je vader?

Mijn vader is niet enkel een goede raadgever, maar ook een gepassioneerde klusser. En beide kwaliteiten zet hij maar al te graag in om mij een handje te helpen. Niets is hem te gek: laatst is hij zelfs in een busje van Nederland naar Berlijn gereden om een nieuwe keuken te bouwen in mijn appartement!

Wat is je favo ontbijt herinnering aan je vader?

Eieren, elke zondagochtend! Oh, wat was dat een genot toen ik nog thuis woonde. Mijn vader is een enorm pietje precies, en dat is handig als je een perfect eitje wilt maken - of je het nu kookt, roerbakt of pocheert. Ze smaakten elke zondag even lekker! Als ik dit smörrebröd met feta en ei maak, houd ik steeds de feilloze ei-tips van mijn vader in het achterhoofd. Zo is het gegarandeerd een publieksfavoriet op de brunchtafel!

ID5895 sm

👩‍🎨 Jaz: Brand Designer

Jaz compressed

Wat waardeer je aan je vader?

Ik ben opgegroeid in Australië en ben dus steeds ver weg van mijn familie. Ik houd heel erg van mijn vader Wally, en dat maakt het niet altijd makkelijk. Maar gelukkig is er nog Facetime (lacht)! Mijn vader is een ongelofelijk sterke, veerkrachtige en gulle man - iemand die door het vuur gaat voor iedereen om wie hij geeft!

Wat is je favo ontbijt herinnering aan je vader?

Mijn vader houdt van alles wat maxi-mini is: zo eet hij ontbijtgranen in een grote kom met een mini lepeltje. Best schattig! Laatst bracht ik deze zelfgemaakte appel-dadel granola helemaal mee van Berlijn naar Australië. Wat was hij toen éxtra blij om zijn klein lepeltje te gebruiken (lacht).

ID5027 sm

👩‍🍳 Kyra: Menu Manager EU

Kyra compressed

Wat waardeer je aan je vader?

De appel valt niet ver van de boom: mijn vader is net als ik dol op reizen! Zo heb ik als klein kind veel van de wereld gezien: van een citytrip naar Parijs tot een roadtrip door de VS en bergbeklimmen in de Alpen. Vooral voor het laatste ben ik hem dankbaar: nu bewandel ik met gemak smalle en steile paadjes op hoge bergtoppen!

Wat is je favo ontbijt herinnering aan je vader?

Toen ik nog bij mijn ouders woonde, trokken mijn vader en ik er vrijwel elk weekend op uit. Elke trip begon steevast met een heerlijk ontbijt, en zijn absolute favoriet was het “Gute Laune Frühstück” in een eetcafé in Keulen. Dat ontbijt bestaat uit een selectie heerlijke kazen, roerei en een royale beker muesli. Laatst verraste ik hem met deze zelfgemaakte Midden-Oosterse granola, wat hebben we er samen van gesmuld...

ID5081 sm

Juni is ontbijtmaand bij Marley Spoon!

Voeg de lekkerste ontbijt recepten toe aan je box