Toe aan verfrissing? Dan is deze limonade jouw drankje! Dit is wat je nodig hebt voor de beste zelfgemaakte limonade:
- 1 ¾ kop suiker – wij kiezen het liefst voor (fair trade) rietsuiker! Dit maakt de smaak net wat meer bijzonder. Wel geeft het de limonade een donkere kleur.
- ½ kopje citroensap
- 8 kopjes water
Hier kun je je creativiteit op de vrije loop laten. Er zijn namelijk nog veel meer ingrediënten die goed te combineren zijn met limonade. Wat dacht je bijvoorbeeld van kruiden als munt, lavendel of rosemarijn?
Stap 1
in een kleine pan kook je de suiker met 1 kopje water tot de suiker is opgelost en er een vloeibare siroop overblijft. Laat het afkoelen tot kamertempratuur, en zet het dan afgedekt een paar uur in de koelkast. Wil je verse kruiden toevoegen aan je limonade, om deze net wat specialer te maken? Kook de kruiden dan mee met de siroop, en haal ze er weer uit voordat je het geheel in de koelkast zet. Bewaar wat takjes als garnering voor later!
Stap 2
Pers citroenen (ongeveer 3) tot je een halve kop sap overhoudt. Gooi het vruchtvlees niet weg, maar haal de pitjes er wel uit. Is de siroop al goed koud? Meng deze dan met het citroensap, het vruchtvlees en 7 kopjes water. Tip: andere soorten citrusfruit zijn net zo lekker in de limonade. Denk aan grapefruit, limoen, bloedsinaasappel of mandarijn.
Ijsblokjes erbij, en genieten maar!