Herfstvakantie: perfect voor koken met je kids

Deze vakantie is heerlijk om te genieten van dit prachtige seizoen. Maar wanneer het buiten slecht weer is, wat ga je dan doen met de kids? Juist: de keuken in!

Herfstvakantie: perfect voor koken met je kids

October 17, 2018

Deze vakantie is heerlijk om te genieten van dit prachtige seizoen. Maar wanneer het buiten slecht weer is, wat ga je dan doen met de kids? Juist: de keuken in!

Tijdens de herfstvakantie is niks leuker dan na een herfstwandeling gezellig samen koken en eten met de hele familie. Laten wij nu de perfecte kindvriendelijke recepten op het menu hebben staan! De smaken in deze gerechten zijn niet té uitgesproken of pittig en de ingrediënten zijn makkelijk te herkennen. Zodat wanneer je dan een moeilijke eter aan tafel hebt zitten, dingen er makkelijk uit te vissen zijn. En, bonus: de gemakkelijke stap-voor-stap instructies zijn ideaal voor een handje van de kleine chefs in de keuken. Bekijk hier onze favorieten.

Gelderse rookworst met ovengroenten en peterseliepesto

rookworst

Een echte Hollandse klassieker, en wat voor één! Met deze stevige rookworst maak je alle kids blij. Serveer ‘m met een goede portie ovengroenten en piepers, besprenkeld met een pesto van peterselie. Worstjes, aardappels en kleurrijke groente uit de oven: dit wordt sowieso vragen naar meer!

Oosters gekruide pitabroodjes met lamsköfte en munt-pistachepesto

[

pita

](https://marleyspoon.nl/menu/18336-oosters-gekruide-pitabroodjes-met-lamskofte-en-munt-pistachepesto)

Wat kinderen natuurlijk het liefste doen, is lekker met de handen eten. Deze te gekke pitabroodjes met lamsköfte zijn hiervoor een ideaal gerecht! Köfte zijn typisch Turkse, langgerekte gehaktballetjes. Na afbakken in de oven verdwijnt de köfte vervolgens met de komkommer-tomatensalade en frisse pistachepesto in vers afgebakken pitabroodjes. Street food op zijn best!

Kruidige pizza met salami en een simpele courgettesalade

[

pizza

](https://marleyspoon.nl/menu/18268-kruidige-pizza-met-salami-en-een-simpele-courgettesalade)

Wie houdt er nou niet van pizza? Met dit recept kunnen de kids hun eigen pizza beleggen met alles wat zij zelf lekker vinden. Behalve dat dat sowieso smikkelen is, wordt ieder stukje zo ook een persoonlijk kunstwerk. Voor de extra vitamines een heerlijk simpele groene salade erbij en klaar is kees!

Wraps van ijsbergsla met hoisin-ketjap groenten en pinda’s

[

wraps

](https://marleyspoon.nl/menu/18287-wraps-van-ijsbergsla-met-hoisin-ketjap-groenten-en-pinda-s)

Deze veggiewraps van knisperende ijsbergsla zijn belachelijk makkelijk te maken. De vrolijke mix van bloemkool, rode paprika en prei is alvast voorgesneden zodat je alles nog allen maar kort hoeft te roosteren. Vervolgens meng je de geroosterde groenten met een sticky sausje en verwerk je ze net als de rijstnoedels, pinda’s en bosui in de vulling. Netjes eten is geen must, heerlijk uit ‘t vuistje!

Frisse veldsla stamppot met feta, cashewnoten en munt

[

stamppot

](https://marleyspoon.nl/menu/16608-veldsla-stamppot-met-feta-geroosterde-cashewnoten-en-munt)

Feta en munt gaan als geen ander samen en dit vrolijke duo hebben wij dan ook uitverkoren om in dit stamppot recept te verwerken. Een verrassende twist op je standaard bord winterse kost met bijzonder frisse smaak en zachte textuur. Eén hap smelt op je tong. hier zegt geen kind nee tegen!

Ben je nieuwsgierig naar nog meer kindvriendelijke gerechten? Neem dan een kijkje in ons menu.

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts