Halloween staat weer voor de deur, en dat betekent flink griezelen! Naast de uitgeholde pompoen in de tuin of de vensterbank, kun je ook aan de slag met pompoen in de keuken. Zo zet je op deze feestdag – naast al het snoep – ook iets bijzonders en gezonds op tafel! Probeer deze twee feestelijke recepten:
1. Gevulde minipompoenen met Emmentaler en veldsla
Dit vegetarische recept beginnen we totaal in de stijl van Halloween door mini-pompoenen uit te hollen. Vervolgens worden deze gevuld met een overheerlijke vulling van Emmentaler en brood. Dat zal voor iedereen aan tafel smaken! Het recept voor gevulde minipompoenen met Emmentaler en veldsla vind je hier.
2. Champignonrisotto met kruidig varkensgehakt en geroosterde pompoen
Dit gerecht tovert Halloween om tot een culinair feestje. Want wat is er nou decadenter dan champignonrisotto? Juist, een topping van geroosterde pompoenparten en kruidig varkensgehakt. Chef Matthias kruid het gehakt met basilicum en de spectaculair Oosters kruidenmix za’tar, wat deze smakelijke herfstrisotto direct tot een sterk staaltje fusion transformeert. Lees snel het recept voor deze heerlijke champignonrisotto met geroosterde pompoe.
Wil je weten wat er volgende week nog meer voor lekkers op ons menu staat? Neem snel een kijkje!