Dit van oorsprong Indiase drankje is naast onwijs lekker ook nog eens gezond! En dat is precies wat je nodig hebt deze winter. Lees hier ons recept voor kurkuma latte (golden milk) en wat het precies is.
Dit drankje op basis van melk en kurkuma wordt in India al eeuwen volgens Ayurvedisch recept gemaakt, en is perfect wanneer je een keer iets anders warms wilt drinken naast koffie en thee. Het smaakt kruidig, pittig maar ook zoet dankzij de natuurlijke zoetstof die eraan wordt toegevoegd. En zoals we van kurkuma gewend zijn, is het hartstikke gezond! Tot slot wint dit drankje door haar goudgele kleur ook nog eens de schoonheidsprijs.
Kurkuma werkt ontstekingsremmend, is goed voor de lever (ontgiftend) en zorgt voor een betere spijsvertering. Dit komt door het actieve ingrediënt kurkumine. Belangrijk: combineer het altijd met een beetje zwarte peper, om de opname van kurkuma te bevorderen. Hier lees je meer over de geneeskrachtige werking van kurkuma en andere ingrediënten.
De basis voor Golden Milk (de naam zegt het al) is natuurlijk melk. Maar dit drankje smaakt minstens net zo lekker met een plantaardig alternatief zoals kokos- of amandelmelk (zonder toegevoegde suikers!). Dit is ons recept voor één kop kurkuma latte:
Warm de melk samen met de kurkuma, kurkumapoeder, gember, peper, agavesiroop en het kaneelstokje op in een pannetje. Breng het geheel niet aan de kook. Haal de plakjes gember en kurkuma en het kaneelstokje weer uit de melk. Bestrooi je glas als garnering met wat kaneelpoeder. En genieten maar!
Op zoek naar nog meer warme drankje om de winter mee door te komen? Lees hier onze bijzondere recepten voor thee!