Frisse gazpacho - het perfecte zomergerecht

Vandaag presenteren we je de perfecte maaltijd voor warme zomerdagen - een heerlijke, koud geserveerde gazpacho van watermeloen om van te watertanden.

Door: Marley Spoon / 07/20/2020

Eerst een stukje geschiedenis: gazpacho is namelijk een traditioneel Andalusische soep gemaakt van rauwe groenten die koud wordt geserveerd. De oorspronkelijke variant bestaat grotendeels uit tomaten, komkommers en paprika's, die fijn gepureerd worden met wit brood, olijfolie, azijn en kruiden. Naast de klassieke versie kan een je een verfrissende gazpacho maken zoals jij dat wilt. In plaats van de gebruikelijke ingrediënten, kun je spelen met maïs, watermeloen of andere groenten en fruit in de hoofdrol.

Watermeloengazpacho en gegrilde pitapockets gevuld met feta

In onze variant gebruiken we een wel heel bijzonder ingrediënt: watermeloen! Gecombineerd met komkommer, paprika en knoflook is deze zomerse vrucht de perfecte basis voor een lichte, frisse soep. Serveer daarbij pitabroodjes gevuld met feta en dille, en het feest is compleet. Klik hier voor het complete recept voor onze watermeloengazpacho en gegrilde pitapockets gevuld met feta.

Ben je op zoek naar andere zomerse gerechten? Klik hier voor ons menu!