Fijne Vaderdag voor alle Marley Spoon vaders!

Deze Vaderdag zetten wij onze Marley Spoon vaders in het zonnetje! Maak kennis met Iguatemi, onze Software Developer, en zoontje Joaquim (4). Hier vertelt Iguatemi ons over hun eetgewoontes thuis - terwijl Joaquim druk is met pannenkoeken bakken.

Door: Eva / 06/15/2019

IMG 3361

Wat is Joaquim’s lievelingseten? Hij houdt van allerlei soorten eten! Maar zijn favorieten zijn toch wel macaroni, pizza en ijs. Daar zal hij nooit nee tegen zeggen!

Waarmee helpt Joaquim het liefst in de keuken? Hij kijkt graag naar hoe de pannen staan te pruttelen op het fornuis, en roert graag met de lepel.

Hebben jullie thuis nog bijzondere eet-tradities of rituelen? Zondag is bij ons pizza avond. En soms, op speciale gelegenheden, hebben we een ‘speciaal’ momentje na het eten waar we chocolade eten.

De meeste kinderen houden niet van groente, hoe zit dat bij jullie thuis? Joaquim houdt van alle groenten! Behalve van uien: als hij er ook maar eentje tussen zijn eten vindt, vist hij ze eruit en legt hij ze naast zijn bord. Misschien dat wij als ouders geluk hebben, maar we geven hem al vanaf dag 1 groente te eten (sinds hij begon met vast voedsel eten), en in iedere maaltijd zitten bij ons thuis verse groenten. We denken ook dat het heel belangrijk is om als ouders het goede voorbeeld te geven en te laten zien dat wij ook graag groete eten!

IMG 3349

Hoe leer jij je kinderen thuis over eten? Joaquim is altijd betrokkken bij wat we gaan eten 's avonds, en we zijn heel duidelijk over welk eten gezond is en welk eten niet. We leggen uit dat pizza lekker is, maar dat je het niet iedere dag kunt eten.

Hoe bedenken jij en je vrouw wat jullie 's avonds gaan eten? Toen we nog niet met Marley Spoon kookten, keken we gewoon wat er nog in de koelkast lag. Soms probeerden we ook wel eens nieuwe recepten uit, en moesten we daarvoor speciaal naar de supermarkt. Nu we Marley Spoon hebben, is dit veel makkelijker geworden. We proberen wekelijks nieuwe recepten uit die we zelf nooit zouden kunnen bedenken. Het helpt heel erg dat er wekelijks nieuwe recepten zijn om uit te kiezen. Ook weten we dat het hoe dan ook gezond en kindvriendelijk is. We wisten wel al waar we lekkere ingrediënten konden halen, maar het 'makkelijke' van Marley Spoon spreekt ons extra aan.

Krijg jij ook zin om te koken? Kijk snel wat er komende week allemaal op ons menu staat!

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.