5 DIY verzorgingsproducten van ingrediënten uit de keuken

In de koude wintermaanden is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Met deze ingrediënten uit je keukenkastje maak je de fijnste verzorgingsproducten voor een wellness moment.

Door: Eva / 01/22/2020

1. Scrub met suiker en citroen

Een goede gezichtsscrub kan jouw huid helemaal doen opleven. Dode huidcellen worden verwijderd, en jij voelt je weer zo goed als nieuw. En je hoeft geen tientallen euro's uit te geven voor een goede scrub, het beste ingrediënt hiervoor staat namelijk al in je keukenkastje: suiker! Mix een handvol suiker (bij voorkeur rietsuiker) met een paar eetlepels citroensap en een beetje kokosolie, en klaar is kees.

Een lepel met suiker op een donkere ondergrond

2. Kokosolie als make-up remover

Kokosolie is een onmisbaar ingrediënt in de keuken én een wondermiddel op het gebied van haar en huid. Deze olie is de meest natuurlijke make-up remover, en zo vettig dat het zelfs waterproof make-up moeiteloos verwijdert. Daarnaast hydrateert het de huid ook nog eens goed. Smeer een klein beetje op je oogleden of lippen, en was je gezicht met een washandje en lauw water, of gebruik een wattenschijfje.

3.Gezichtsmasker van honing

Honig zou vele voordelen voor de gezondheid en de huid hebben. Rauwe honing bevat natuurlijke AHA (Alpha Hydroxy Acid) en laat je huid stralen en vervaagt (acne) littekens. Verder voelt je huid onwijs zacht aan na een honingmasker! Gebruik gewoon een theelepel honing en breng een dun laagje aan op je gezicht en hals. Laat het zo'n 15 minuten inwerken en was je gezicht daarna met lauw water.

Een deel van een honingraat in een glazen bakje

4. Haarmasker met avocado en kokosmelk

Ook je haar kan tijdens deze koude maanden wel wat extra liefde gebruiken! En dat komt helemaal goed met deze natuurlijke conditioner van avocado en kokosmelk. Pureer een avocado (met een vork is voldoende), voeg wat kokosmelk toe om het aan te lengen, en voeg daar vervolgens een theelepel honing en een paar druppels amandelolie (of andere plantaardige olie) aan toe. Verdeel dit na het wassen met shampoo door je haar, en spoel het na zo'n 5 minuten grondig uit.

5. Boerenkool tegen donkere kringen

Boerenkool doet wonderen voor de huid! Wanneer je boerenkool direct op de huid wrijft (bijvoorbeeld onder je ogen), beschermt het de elastinemoleculen in de huid, waardoor je huid soepel blijft. De aanwezige vitamine K in boerenkool is ideaal voor het verminderen van roodheid van de huid, het bevorderen van genezing en het verminderen van zwelling. Er wordt zelfs gezegd dat blauwe plekken sneller genezen wanneer je deze met boerenkool inwrijft...

Twee handen houden een bos boerenkool vast

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.