De Vegetarische Slager - vleesch zonder dieren

Maak kennis met de plantaardige producten van onze leverancier De Vegetarische Slager. Het is nog nooit zo gemakkelijk of lekker geweest om geen vlees te eten. Geloof je het niet? Lees dan verder!

Door: Marley Spoon / 09/29/2020

“We zijn erg trots om met Marley Spoon samen te werken. De recepten van de chef-koks van Marley Spoon zijn creatief en culinair, maar toch eenvoudig en gemakkelijk te koken. We hebben dezelfde missie: gezonde, duurzame voeding op tafel brengen zonder in te leveren op smaak. Een win-win situatie! "

Jaap Korteweg, oprichter De Vegetarische Slager door William Rutten

Dit is De Vegetarische Slager

Jaap Korteweg is de oprichter van De Vegetarische Slager en een 9e generatie boer. Zelf werd hij jaren geleden vegetariër, maar hij miste de heerlijke smaak van vlees. Zo erg zelfs dat hij zich realiseerde dat hij iets moest vinden dat zijn honger naar vlees kon stillen zonder daadwerkelijk dieren te hoeven eten. Jaap besloot om een vegetarische selectie van slagerijproducten te maken. Net zoals tractoren honderd jaar geleden werkpaarden vervingen, is zijn doel om dieren te vervangen door duurzame nieuwe technieken die het lekkerste vlees produceren uit peulvruchten en granen. De Vegetarische Slager maakt plantaardige producten die qua smaak, textuur en voedingswaarde concurreren met dierlijk vlees.

Internationale verpakkingen van De Vegetarische Slager

Duurzaamheid bij De Vegetarische Slager

De voedzame producten op basis van peulvruchten hebben een lage ecologische voetafdruk in vergelijking met dierlijk vlees. Als je veganistische stukken kip kiest boven traditionele kip, kun je de CO2-uitstoot van een gerecht met 55% verminderen (op basis van een maaltijd voor 4 personen). Het mooie is dat door het dier uit de voedselketen te halen, De Vegetarische Slager het productieproces kan verkorten en tegelijkertijd efficiënter kan maken. In plaats van een dier graan te voeren om vlees te produceren, wordt het heerlijke 'vleesch' rechtstreeks gemaakt van peulvruchten. Dit is efficiënter, beter voor het milieu, bevordert de wereldwijde voedselvoorziening en helpt natuurlijk het dierenwelzijn.