De top 6 recepten waar ieder kind dol op is

Op zoek naar een lekker recept voor het hele gezin? Met deze gerechten smullen ook de kinderen mee!

Door: Marley Spoon / 02/21/2019

1. Salsiccia in rijke vijgensaus met prei en gebakken gnocchi

De oorsprong van gnocchi is niet zeker, want er zijn meerdere Italiaanse regio’s die claimen dat deze deegballetjes bij hen vandaan komen. Afhankelijk van de regio worden er verschillende ingrediënten gebruikt om de gnocchi te maken. Wij zijn er in ieder geval zeker van dat ze gebakken opperbest smaken. Zeker in combinatie met een stevige tomatensaus met gedroogde vijgen, prei, basilicum en salsiccia.

2. Veggieburger à la Caprese met courgette-basilicumsalade

Mmm... een klassieke Caprese van tomaat, mozzarella en basilicum mét de lekkerste veggieburger van Nederlandse champignons! De champignonburgers worden gemaakt door onze leverancier Van Koolen, die geen gebruikmaakt kleur-, geur- of smaakstoffen. Pure smaken dus - en dat proef je! Serveer jouw capreseburger met courgettelinten in basilicumolie voor instant (eet)geluk.

3. Prei-gehaktquesadilla's met frisse dip en wortelsalade

Een van Mexico's bekendste gerechten is de quesadilla. Deze dichtgevouwen wrap vind je er in duizenden variaties terug op het menu. Ook bij Marley Spoon kennen we inmiddels flink wat varianten. Vandaag voegen we er nog eentje aan ons arsenaal toe: een gevuld met prei en rundergehakt. Erbij serveer je een frisse salade van wortel, courgette en gember. Viva Mexíco!

4. Indiase madraspaneer met tandoorigroenten & aardappelpuree

Paneer - Indiaas voor 'kaas' - is een niet-smeltende kaas die veel wordt gebruikt in Indiase curry's omdat hij ook in warme gerechten zijn vorm behoudt. Ideaal als je wat meer textuur aan je maaltijd wil geven en toch kaas wil eten. Vandaag kruid je de paneer met madras-currypoeder en serveer je deze fijne alleskunner met een kruidige aardappelpuree met Indiaas gekruide courgette, paprika en spinazie. Lekker!

5. Romige pasta met kip met hazelnoot-spinaziesaus

'Pasta rode saus' kennen we, maar heb je ooit gehoord van 'pasta hazelnootsaus'? Wij in ieder geval nog nooit. Chef Martina verraste ons dus behoorlijk met deze romige pastasaus op basis van geroosterde hazelnoten en crème fraîche. Nu we deze saus kennen, willen we niets anders meer! Zeker niet wanneer hij wordt gecombineerd met zachte spinazie, courgette en malse gebakken kipstukjes.

6. Biefstuk met hutspot en ketjap-cranberryjus

Bij Marley Spoon houden we ervan om bekende gerechten een verrassende twist te geven. Met de spannende combinatie van vandaag is ons dat weer gelukt. De traditionele hutspot combineer je met een jus van ketjap en cranberry's en serveer je niet met de traditionele klapstuk, maar met kort aangebakken rundvlees voor een up-to-date versie van deze klassieker. Succes gegarandeerd!