De lekkerste recepten voor deze herfst πŸ‚

Nu het buiten weer kouder wordt, mogen we weer genieten van comfort food. Maar wat eten we dan precies? Dat zie je in onze herfstfavorieten!

Door: Marley Spoon / 10/09/2018

Voor je het weet is het weer zo ver: het gure herfstweer is aangebroken! Na zo'n lange zomer met prachtige dagen, zit je met je gedachten nog dagelijks lekker in een korte broek op het terras, moet je in Nederland alweer met sjaal en al op pad. Maar, wij worden hier enthousiast van. Want dat betekent dat het weer tijd is voor herfstgerechten! De lekkerste oeringrediΓ«nten zoals paddestoelen, pompoen, spruitjes, witlof en bieten schitteren weer op het menu. Maar wat zijn nu de echte herfst toppers van deze maand? Die hebben we hier verzameld. Lekker thuis koken, en dan op de bank opeten met je favo tv-programma. Daar kan geen terras tegenop!

Truffel-champignon ravioli met prei in miso-botersaus

[

mushroom dish

](https://marleyspoon.nl/menu/18104-truffel-champignon-ravioli-met-prei-in-miso-botersaum)

Voor dit zondig lekkere recept hebben we dagverse truffel-ravioli van de Pastafabriek met gesauteerde prei en kastanjechampignons gecombineerd. Je maakt dit gerecht restaurantwaardig dankzij een bijzonder rijke saus op basis van misopasta, Italiaanse kaas en boter. Het vetgehalte van de boter versterkt de hartige smaak van de miso. ZΓ³ lekker, daar lik je bijna je bordje van af!

Snelle bietensoep met yoghurt en linzen-pesto topping

[

beet soup

](https://marleyspoon.nl/menu/16346-makkelijke-bietensoep-met-yoghurt-en-linzen-pesto-topping)

De originele pesto maak je van basilicum en pijnboompitten, maar voor een lekkere pesto hoef je niet altijd aan de standaard vast te houden. Je kunt groene kruiden, noten, zaden en pitten naar hartelust combineren. In dit gerecht maken we een variant met dille en citroen, die samen met de bieten in de soep een klassieke Scandinavische combinatie vormt. En het staat nog snel op tafel ook!

Romige paddenstoelenrisotto met balsamico geglaceerde witlof

[

mushroom risotto

](https://marleyspoon.nl/menu/18165-romige-paddenstoelenrisotto-met-balsamico-geglaceerde-witlof)

Herfstige paddenstoelen doen het altijd goed in risotto. Het mooie is dat je zo extra veel groente eet en de bittere smaak van witlof is gemaskeerd doordat hij geglaceerd is in balsamico. Hij dankt zijn mooie witte kleur aan het feit dat hij in het donker geteeld wordt, want zelfs het kleinste beetje licht geeft de groente een groene waas.

Gebakken rundersaucijsjes met bonen in een peer-spinaziesalade

[

beans pear spinach salad

](https://marleyspoon.nl/menu/18100-gebakken-rundersaucijsjes-met-bonen-en-een-peer-spinaziesalade)

Met saucijsjes kun je meer kanten op dan ze alleen in hun geheel bakken. Wist je bijvoorbeeld dat je van saucijzenvlees een soort kleine gehaktballetjes kunt maken? Je snijdt het uiteinde van de worstjes en 'knijpt' er vervolgens kleine stukjes vlees uit. Supersnel, makkelijk en ook nog eens hartstikke lekker. Zeker in deze frisse peer-spinaziesalade verrijkt met een knoflook-rozemarijndressing.

Andijviestamppot met spekjes en ketjap geglaceerde gehaktballen

[

andijviestamppot

](https://marleyspoon.nl/menu/18271-andijviestammpot-met-spekjes-en-ketjap-geglaceerde-gehaktballen)

Is het nog mogelijk om de stamppot in een nieuw jasje te steken? Absoluut! Onze chef Tamara heeft er een geheel eigen draai aan gegeven door gesauteerde prei, licht bittere andijvie en zoute gebakken spekreepjes met elkaar te combineren. Extra bijzonder zijn de in ketjap manis geglaceerde gehaktballen die je bovenop de stamppot serveert. Een ongewone combinatie die gewoon werkt!

Ben je nieuwsgierig naar nog meer gerechten, perfect voor dit seizoen? Neem dan een kijkje in ons menu.

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.