Geniet van onze brunchrecepten in april

In april kun je – naast de 20 recepten per week die je van ons gewend bent – iedere week kiezen uit lekkere brunch recepten. Van miniquiche tot brunchburrito's! Wij bezorgen alles wat je nodig hebt bij je thuis.

Geniet van onze brunchrecepten in april

March 30, 2020

In april kun je – naast de 20 recepten per week die je van ons gewend bent – iedere week kiezen uit lekkere brunch recepten. Van miniquiche tot brunchburrito's! Wij bezorgen alles wat je nodig hebt bij je thuis.

Ontbijtplaattaart met abrikozen en munt-ananasrelish

Special: ontbijtplaattaart met abrikozen en munt-ananasrelish

Wie denkt dat een plaattaart alleen in hartige variant komt, moet beslist deze zoete ontbijtvariant met abrikozen eens proberen. Wij vinden het in ieder geval een perfecte manier om de dag te beginnen. Je belegt de plaattaart met ananas-roomkaas, verse abrikozen en amandelschaafsel en maakt ‘m af met een frisse ananas-muntrelish. Lees hier het recept.

New York-stijl ontbijtburger en sinaasappellassi met honing

New York-stijl ontbijtburger en sinaasappellassi met honing

New York is beroemd om haar bodega’s en die bodega’s zijn weer beroemd om hun breakfast rolls. De ontbijtburgers die je aan deze deli counters kunt halen bestaan meestal uit ei, worst en gesmolten kaas. Onze versie is iets gezonder, met bacon, verse spinazie en tomaat. En een glas sinaasappellassi ernaast voor de vitamines. Lees hier het recept.

Mini-quiches van zalm en ei plus salade met honing-mosterddressing

Een miniquiche met ei en salade van courgette en appel

Met deze gezellige ontbijtbakjes begin je je dag automatisch goed. Zeker met de salade van komkommer en appel erbij, want zo heb je gelijk al een portie fruit én een portie groente op. We vullen de deegbakjes met een romig mengsel van zalm, crème fraîche en dille voor dat heerlijke zondagse brunch-gevoel. Maar eet ze gerust ook op een doordeweekse dag, zodat het weekend misschien iets dichterbij lijkt. Lees hier het recept.

Arabische overnight oats met granaatappel en mango-spinaziesmoothie

Arabische overnight oats met granaatappel en mango-spinaziesmoothie

Het mooie aan overnight oats is dat je ze – zoals de naam al doet vermoeden – de avond ervoor maakt en ‘s nachts laat staan. De volgende ochtend hoef je alleen nog maar de smoothies te maken en je kunt aan tafel. De tahini en dadels geven deze havermout een heerlijke Arabische twist. Lees hier het recept.

Ricotta-pancakes met maanzaad en blauwebessensaus met pistache

Ricotta-pancakes met maanzaad en blauwebessensaus met pistache

Wist je dat pancakes vroeger ook wel Johny cakes heetten? Ze werden meestal gemaakt om ingrediënten zoals eieren en melk op te maken voordat die zouden bederven. Nu we allemaal een koelkast hebben, eten we onze pancakes gewoon omdat ze zo lekker zijn. Lees hier het recept.

Ontbijtburrito met roerei en frijoles refrito en guacamole

Ontbijtburrito met roerei en frijoles refrito en guacamole

De ontbijtburrito is een van die goed geslaagde fusions van Amerikaanse en Mexicaanse cuisine. Het gerecht ontstond in New Mexico en werd al snel populair in de rest van de Verenigde Staten. De inhoud varieert, maar de burrito wordt vrijwel altijd geserveerd met (roer)ei, salsa en bonen. Wij doen er ook nog tomaat en ei bij zodat je je dag met een goede portie groenten begint. Lees hier het recept.

Ontbijtbowl van kokosquinoa met mango, passievrucht en cashewnoten

Ontbijtbowl van kokosquinoa met mango, passievrucht en cashewnoten

Quinoa is een van die super gezonde granen die het zowel in hartige als zoete gerechten goed doen. Quinoa zit ook nog eens vol eiwitten en heeft een lekkere bite. Je kookt het in kokoswater en maakt het af met verse mango, passievrucht en een knapperig geroosterde topping. De zomer in een bowl! Lees hier het recept.

Turkse eieren met hangop, verse kruidensalsa en chili-olie

Turkse eieren met hangop, verse kruidensalsa en chili-olie

Eieren in hangop met asperges en chili-olie. Geen combinatie die je zelf zo snel zou verzinnen. Toch zien we Turkse eieren steeds vaker opduiken op de ontbijt- of brunchkaart. En niet voor niets: zodra je dit geproefd hebt, begrijp je ineens waarom ze het in Turkije al sinds de 15e eeuw eten. Lees hier het recept. Lees hier het recept.

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts