Biefstuk met frisse tomatensalsa en geroosterde aardappeltjes
Op sommige dagen gaat er niets boven mals geroosterde biefstuk. Zeker niet als je het sappige stukje vlees combineert met een karaktervolle salsa van tomaten, ui en basilicum en er in de oven gebakken aardappelwedges en courgette bij serveert. Samen bewijzen deze ingrediënten dat je voor een smaakvol en blijmakend recept maar weinig ingrediënten nodig hebt. Zo lekker! Lees hier ons recept voor biefstuk met frisse tomatensalsa en geroosterde aardappeltjes.
Gelderse rookworst met jus en lichtzoete wortelstamppot
Normaal houden we bij Marley Spoon van borden met zoveel mogelijk kleuren groenten erop. Toch maken we graag een uitzondering voor dit bijna volledig oranje recept van chef Amanda. De combinatie van sappige, geroosterde cherrytomaten geserveerd op een stamppotje van aardappel en wortel is namelijk gewoon top. Zeker als je er dikke plakken Gelderse rookworst met jus op serveert zoals hier! Hier vind je ons recept voor Gelderse rookworst met jus en lichtzoete wortelstamppot.
Zoete aardappel-gembersoep met kokosmelk en cashewnoten
De geurige gemberwortel bevat diverse voedingsstoffen die helpen bij het bestrijden van een verkoudheid en het versterken van je immuunsysteem. Geen wonder dus dat de culinaire én medische wereld fan is van deze wortel! Je verwerkt hem vandaag in deze verwarmende kokossoep met zoete aardappel en wortel, die je topt met geroosterde cashewnoten. Ideaal voor na een winterwandeling. Lees hier ons recept voor Zoete aardappel-gembersoep met kokosmelk en cashewnoten.
Romige stroganoff met spinazie en kaaschips met basmatirijst
“De gast moet op de saus wachten, de saus niet op de gast!”, aldus Franse cuisinier Alexandre Dumaine. En wat voor een saus! Je maakt vandaag een veggie variant op de beroemde stroganoff met champignons en spinazie. We blijven trouw aan de oorspronkelijke smaken, maar voegen een crunchy topping aan onze stroganoff toe: in de oven gebakken kaaschips van Italiaanse kaas. Lees hier ons recept voor romige stroganoff met spinazie en kaaschips met basmatirijst.
Spitskoolsteaks en zalm met aardappelpuree en mosterdjus
De spitskool wordt een beetje ondergewaardeerd in de keuken, terwijl het juist zo’n heerlijk veelzijdige groente is. Je kunt ‘m stoven, roerbakken, koken of zoals in dit recept in parten snijden en bakken als een steak. Dankzij de stugge bladeren blijven de spitskoolsteaks namelijk goed heel tijdens het bakken. Probeer ze eens met gerookte zalmsnippers geserveerd op romige bloemkool-aardappelpuree. Hier vind je ons recept voor spitskoolsteaks en zalm met aardappelpuree en mosterdjus.
Gebraden oreganokippenpoten met bieten, stamppot en cranberriejus
De cranberry dankt haar naam aan de majestueuze kraanvogel. Deze grote vogel eet met het seizoen mee en zijn dieet bestaat in de nazomer en herfst uit granen en bessen, waaronder de cranberry. Niet alleen is de bes bijzonder smakelijk, hij zit ook boordevol vitamine C. Vandaag stop je de vitaminebommetjes in een jus, die je serveert bovenop een stamppot van wortel een aardappel. Erbij gebakken kippenpoten. (berry) Nice! Lees hier ons recept voor gebraden oreganokippenpoten met bieten, stamppot en cranberriejus.
Sticky speklapjes met sriracha en spruitjes op zoeteaardappelpuree
Sriracha is inmiddels een van de meest populaire hete sauzen in Amerika. Wij gebruiken ‘m graag omdat deze saus in een mum van tijd een lekker pittige smaak geeft aan een gerecht. Vandaag gebruiken we ‘m samen met zoete maple syrup om de speklapjes in te marineren. Door de lapjes spek vervolgens te grillen in de pan, krijgen ze een heerlijk pittig en sticky laagje. Ideaal! Hier vind je het recept voor sticky speklapjes met sriracha en spruitjes op zoeteaardappelpuree.