Watertanden in de bios: de beste films over eten

Films en eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want wie kijkt er nou een film zonder te snacken? Ook in de films zelf wordt eten ruim vertegenwoordigd.

Door: Lisa / 10/16/2019

Big Night (1996)

Deze film speelt zich af in de V.S. in de 50er jaren, waar de broers Primo en Secondo samen een restaurant genaamd Paradise runnen. Secondo heeft een affaire met een werkneemster van een concurrerend restaurant, en daarmee is het vragen om problemen. De film kreeg lovende kritieken. Zo schreef de Chicago Sun-Times: "Een van de beste films over eten, en "nog zo veel meer."

film1

Ratatouille (2007)

De kleine Rat Remy met zijn sterke reukzin en de onhandige keukenhulp Alfredo Linguini vormen in deze Pixar animatiefilm een onconventioneel duo die samen hun dromen in de keuken waarmaken. De film won een Oscar en belandde na een enquete van de BBC op nummer 93 van de '100 belangrijkste films van de 21e eeuw'.

film2

Charlie en de Chocoladefabriek (2005)

Deze film van Tim Burton is bebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Roal Dahl. Johnny Depp schittert in de rol van Willy Wonka, de prettig gestoorde eigenaar van een chocoladefabriek. Aan het begin van de film kondigt hij aan, dat er 5 gouden tickets in zijn chocoladerepen zijn verstopt, waarmee kinderen een rondleiding in de fabriek kunnen winnen - en onbeperkt chocolade!

film3

Trinity Is Still My Name (1971)

De meeste films van Bud Spencer en Terrence Hill gaan allemaal over één ding: bonen, bonen en nog eens bonen. In bijna elke film komen de legendarische bonenpannen wel voorbij. Deze western parodie is het vervolg op "They Call Me Trinity" en wordt beschouwd als een van de beste films van het cultduo.

film4

Soul Kitchen (2009)

Deze film van Fatih Akin’s is een culinaire liefdesverklaring aan zijn thuisstad Hamburg en aan de in hetzelfde jaar overleden actrice Monica Bleibtreu, di ein Soul Kitchen haar laatste groete rol speelde. Zinos en Shayn komen samen in een snackbar en richten zich op culinaire hoogstandjes in plaats van typisch snackvoer. In het begin zijn de gasten sceptisch, maar al snel zit de snackbar dagelijks vol. Maar er staan ook problemen voor de deur...

film5

Spinning Plates (2012)

Deze film van Joseph Levy werpt licht op drie verschillende restaurants, evenals hun eigenaars en hun verhalen. Van het 7de beste restaurant ter wereld, tot een 150 jaar oud familiebedrijf tot een pril Mexicaans restaurant: iedereen heeft obstakels om te overwinnen, en geeft een eigen betekenis aan eten. De film toont op een indrukwekkende manier dat het niet (alleen) het eten is dat een restaurant vormt, maar de mensen achter het eten.

film6

Loopt jou nou ook het water in de mond na het lezen van deze blogpst? Neem dan gelijk een kijkje op ons menu van volgende week, en stel je maaltijdbox samen!

Bron foto's: imdb.com

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.