Après-ski deluxe - de 5 beste recepten van de piste!

Ski- en snowboardfans opgelet! Na een lange dag op de piste is er niets beters dan een stevige maaltijd. We hebben vijf recepten uitgekozen die de magie van wintersport rechtstreeks bij jou thuis brengen.

Door: Lisa / 02/07/2020

1. Patatje oorlog met kip en ijsbergsla, komkommer en pindasaus

Bijna niets is zo iconisch voor de Nederlandse snackcultuur als het patatje oorlog. De bijzondere naam zet veel mensen op het verkeerde been, want de naam voor deze mix van friet, mayo, gesnipperde uitjes en pindasaus is straattaal voor ‘rotzooi op je bord’. Rotzooi of niet, wij zijn er zeker van dat je dol zult zijn op de Marley Spoon-variant met extra veel groenten! Hier lees je het recept voor patatje oorlog met kip en ijsbergsla, komkommer en pindasaus.

2. Gebraden oreganokippenbouten met bieten, stamppot en cranberry-jus

De cranberry dankt haar naam aan de majestueuze kraanvogel. Deze vogel eet met het seizoen mee en zijn dieet bestaat uit granen en bessen, waaronder de cranberry. Niet alleen is deze bes bijzonder smakelijk, hij zit ook boordevol vitamine C. Vandaag stop je de vitaminebommetjes in een jus, die je serveert bovenop een stamppot van wortel een aardappel. Erbij gebraden kippenbouten met oregano. (Berry) nice! Lees hier ons recept voor gebraden oreganokippenbouten met bieten, stamppot en cranberry-jus.

3. Okonomiyaki-pannenkoekjes met mayo-ketchupsaus en snelle salade

Tijd voor dè trend van het jaar: okonomiyaki! Okonomi-wat? Deze hartige pannenkoekjes komen uit Japan. De naam betekent letterlijk 'kook maar wat je lekker vindt' en het gerecht bestaat vooral uit ei, kool, bloem en water. Je maakt de pannenkoekjes helemaal af met je favoriete ingrediënten. Wij doen dat zeker en toppen onze okonomiyaki-stijl pannenkoekjes met een saus van mayonaise, sojasaus en ketchup. Lees hier het recept voor Okonomiyaki-pannenkoekjes met mayo-ketchupsaus en snelle salade.

4. Spaanse chorizoflammkuchen met tomaten en rucola

Er was eens een flammkuchen, die wel eens op reis wilde. En zo geschiedde: hij zijn nam typische Elzasser flair mee naar Spanje, waar hij kennismaakte met de beste lokale producten. Zongedroogde tomaatjes, gekruide chorizo en prachtig groene courgette. Wij konden ons geluk dan ook niet op toen we befaamde plaattaart met deze heerlijke producten konden bereiden. Ben jij er ook klaar voor om het te proberen? Lees ons recept voor Spaanse chorizoflammkuchen met tomaten en rucola.

5. Snelle burgers met Indiase kruiden en courgette-kokossticks plus dip

Bij een experiment in de keuken kwamen onze chefs op het lumineuze idee een stevig gekruide burger van rundergehakt te combineren met tamarinde-wortelslaw. Voor de tamarindepasta worden peulen van de gelijknamige boom fijngemalen. Ze heeft een typische zoetzure smaak en is in de Indiase keuken razend populair. Wij konden het dan ook niet laten de klassieke slaw daarmee een make over te geven. Lees hier het recept voor snelle burgers met Indiase kruiden en courgette-kokossticks plus dip.

Alles wat je nodig hebt thuisbezorgd Meld je nu aan om jouw favo recepten bij je thuis te ontvangen.