8 super snelle recepten die in 20 minuten op tafel staan

Druk zijn we allemaal. Nadenken over wat we gaan eten is dan vaak een vraag teveel.. Herkenbaar? No worries! Geniet van deze super snelle recepten.

8 super snelle recepten die in 20 minuten op tafel staan

October 17, 2018

Druk zijn we allemaal. Nadenken over wat we gaan eten is dan vaak een vraag teveel.. Herkenbaar? No worries! Geniet van deze super snelle recepten.

Vietnamees gewokt rundvlees met een lauwwarme noedelsalade

Vietnamees gewokt rundvlees met een lauwwarme noedelsalade

Met dit bijzondere recept laten we je kennismaken met een van onze favoriete gerechten uit de Vietnamese keuken: Bo Luc Lac. Bo staat voor rundvlees en Luc Lac vertaalt zich in schudden. Letterlijk schuddend rundvlees. En dankzij een paar slimme trucjes van onze chefs is dit sublieme recept ook nog eens binnen 20 minuten te bereiden. Probeer het zelf!

Snelle gnocchi met grove pesto babyspinazie en basilicum

Snelle gnocchi met grove pesto babyspinazie en basilicum

Dit recept is wat ons betreft een echte timesaver. Normaal gesproken worden de gnocchi balletjes kort in water gekookt, maar met onze beproefde techniek leer je dat dit niet per sé nodig is. Je bakt de gnocchi gewoon knapperig in de pan en maakt het af met een pesto van grof gehakte zongedroogde tomaten, basilicum, pijnboompitten en kaas. Easy does it!

Pittige gehaktroerbak met spinazie en Thaise basilicum

Pittige gehaktroerbak met spinazie en Thaise basilicum

Geef gerust toe: je hebt niet elke dag de tijd om zoals je grootmoeder uren in de keuken te staan. Soms wil je gewoon lekker snel een gerecht maken dat alle belangrijke elementen bevat: veel smaak, een goede portie groenten en voldoende koolhydraten. En als het even kan, mag het ook een beetje pit hebben. Bij deze roerbak met rul varkensgehakt en Thaise basilicum ben je aan het juiste adres. Geloof ons, jouw gerecht is in een wip klaar.

Turkse soep met rundergehakt, kikkererwten en knapperige baguette

Turkse soep met rundergehakt, kikkererwten en knapperige baguette

Met onze overvolle agenda’s is het soms een hele uitdaging om een avondmaal voor de hele familie te maken. Dit recept voor Turkse tomatensoep met rundergehakt en spinazie tikt alle vakjes aan: het is snel, makkelijk, voedzaam en, zoals je van Marley Spoon gewend bent, natuurlijk ook hartstikke lekker. Een gegarandeerd succes!

Halloumi-kikkererwtensalade met geroosterde courgette en tomaat

Halloumi-kikkererwtensalade met geroosterde courgette en tomaat

Voor liefhebbers van snel koken en koolhydraatarme gerechten hebben wij de handen ineengeslagen. Inspiratie vonden we in een reis naar het Midden-Oosten met deze bonte kikkererwtensalade vol groenten en halloumi. Deze halfharde kaassoort werd al jaren geleden in het prachtige Egypte gegeten. Vanwege zijn structuur en vetgehalte is dit kaasje namelijk ideaal om in de pan te bakken!

Snelle bietensoep met yoghurt en linzen-pesto topping

Snelle bietensoep met yoghurt en linzen-pesto topping

De originele pesto maak je van basilicum en pijnboompitten, maar voor een lekkere pesto hoef je niet altijd aan de standaard vast te houden. Je kunt groene kruiden, noten, zaden en pitten naar hartelust combineren. In dit gerecht maken we een variant met dille en citroen, die samen met de bieten in de soep een klassieke Scandinavische combinatie vormt. En het staat nog snel op tafel ook!

Wraps met linzen-notengehakt en kaas met maïs-limoensalsa

Wraps met linzen-notengehakt en kaas met maïs-limoensalsa

Een dagje zonder vlees hoeft zeker niet saai te zijn, want wij hebben een winnend recept voor je in petto: lekkere wraps gevuld met kruidige linzen. Door geroosterde noten aan de linzen toe te voegen, maak je van een gewoon vegetarisch gerecht echt iets speciaals. Samen met de kleurige maïs-limoensalsa en de geraspte kaas maak je van jouw wrap een feestje.

Zalm-maïskoekjes met dilledip en een salade van cherrytomaten

Zalm-maïskoekjes met dilledip en een salade van cherrytomaten

Deze stevige kleine pannenkoekjes zijn één van de betere dingen uit de Amerikaanse keuken. Je kunt de koekjes zowel zoet als hartig bereiden, maar vanavond ga je voor een combinatie. Je maakt het beslag namelijk op basis van zoete maïskorrels en rokerige zalmsnippers. Geserveerd met een schepje dille-yoghurt en een frisse salade van cherrytomaten zijn deze zalm-maïskoekjes favoriet bij groot en klein.

Deel dit bericht met je vrienden!
DE MAALTIJDBOX DIE BETER SMAAKT

Gerelateerde posts